לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלון למפיט

חוק "הנכים" מול "חוק עזר עירוני"

שלום רציתי לשאול, אני נולדתי בעל מגובלות פיזית לכל החיים, שמגבילה אותי בתנועה, מוכר לרשויות וכן למרשד הרישוי עם תו נכה ורישיון נהיגה של נכה. כחוק. אני גר בחדרה וקורה מצב שאליי להפעיל שיקול דעת אם לחנות במקום מסויים, כי אין הרבה חניה זמינה במקום. ולבסוף אני רואה שמקבל דו"ח חניה על ידי פקח של עירית חדרה המוגדרת על עברת חוק מחוק עזר עירוני", סליחה אדם בעל נכות עם תו נכה לא אמור לקבל דוח חניה על פי חוק הנכים ולא על פי חוק מישנה 'חוק עזר עירוני" ? ששאלתי את פרקליטת העיר, אמרה לי "כמובן אין זה בכלל שאלה לוקחים בחשבון את חוק חנייה לנכים בחוק העזר העירוני . אבל זה בלתי אפשרי כי יש סטירות בין חוק עזר עירוני ולבין חוק הנכים. בחוק עזר עירוני חל איסור מוחלט בחניה במדרכה המסומנת באדום לבן, אך על פי חוק חניה נכה, יש הפאשרות לנכה לחנות מול מדרכה באדום לבן בתנאי שאין הפרעה לתנועה בצורה ממשית , אין הפרעה להולכי רגל, ואין הפרעה משמעותית לתנועה.אם אני עומד בסעייפים אלו חוק הנכים אמור להיות החוק שבוא אני תחת מטרייה שפטי על ידי המדינה. אך העיריה מוצאיה על רכבי דוחות חניה "על פי חוק עזר עירוני" ואין היא מתייחסת לחוק הנכים ולחוק שיוון זכויות למען האדם המגובל והנכה. ושהתעקשתי על משפט בבית דין לייניי מקום, השופט הרשיעה אותי למרות שאני חשבתי שברגע שאני ""במועדון"" הנכים עם תו חניה כל עורך דין ושופט יכיר ראשית במימוש "חוק נכים" ולא על פי חוק " משני/חוק עזר עירוני עד היום יצאו בסביבות 10 דוחות תנועה על רכב נכה וכולם על סיעיפי "חוק עזר עירוני". אני כבר מבולבל, לפי איזה ספר חוקים עליי להקשיב, לפי "חוק" שעד כמה שאני יודע קודם "לחוק עזר עירוני" והאם אדם בעל נכות ומכור כנכה בעל תו חניה, האם תקין שפיקוח העייריה תוציא שוב ושוב דו"חות חניה על פי חוקי עזר עירוני. תודה רבה השב

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קנסות תעבורה