משפטי– זאפ
משפטיפורומיםמוניטין ונכסי קריירה בגירושיןהזכות להישאר לגור בדירה עם שני הילדים

מנהלי הפורום

ד"ר רון קדם

ד"ר רון קדם

סטטיסטיקאי ואקטואר, מומחה במתן ייעוץ ועריכת חישובים אקטואריים ומשמש מומחה לבתי משפט באיזון נכסים עבור זוגות בתהליכי גירושין לצורך חישוב פערי-השתכרות, מוניטין אישי ונכסי קריירה וכן, בהערכות מוניטין לעסקים ולאנשים פרטיים לצורך פירוק שותפויות. מגשר משפחתי וחבר איגוד המגשרים בישראל, בוגר אונ' תל-אביב בסטטיסטיקה (BSc), אונ' בר-אילן (MBA), דוקטורט בפסיכולוגיה (PhD) ודוקטורט מורחב בפסיכולוגיה פדגוגית (PhD). מנכ"ל חברת ר. קדם מערכות ומחקר הפועלת בשת"פ עם רו"ח ואקטוארים, בהתאם לסוגיות הנדרשות לפתרון

חזרה לפורום

הזכות להישאר לגור בדירה עם שני הילדים

איל
אילנית

אני שוקלת גירושין אבל יש הרבה דברים שאני לא יודעת לגבי היום שאחרי. יש לנו דירה שקנינו ביחד עם עזרה של ההורים משני הצדדים כך שתוך 10 שנים סיימנו לשלם אותה. יש לנו שני ילדים קטנים. מה הסיכוי שבית משפט יהיה לטובתי האימא ויתן לי להישאר בדירה עם הילדים? ובכלל מה הזכויות שלי כאימא לשני ילדים קטנים בנושא חלוקת הרכוש והממון?

RE:
ד"ר רון קדם
ד"ר רון קדם

אילנית שלום, כספים שנכנסו לנכסים משותפים כמו חשבון בנק או רכישה / שיפוץ דירה הם זכויות לחלוקה ככל נכס אחר מאחר וקיים "עירוב כספים". אם ניתנו כהלוואות עם הסכם מסודר יש להחזיר את ההלוואות לפי הסכם ההלוואה שקיבלתם. כל הכספים, קרנות ההשתלמות, הפנסיות והפיצויים ולעתים "נכסי קריירה" ועסקים שצמחו בתקופת השיתוף נחלקים ביניכם בערך נוכחי נטו. תחילה מאזנים את הנכסים הנזילים לחלוקה מיידית ובנפרד את הכספים העתידיים. לשם כך יש לפנות ל אקטואר / רו"ח מוסכם או זה שימנה בית משפט. בהנחה שאת תוגדרי כמשמורן עיקרי - בעבור שני הילדים ישנו מדור בגובה 40% משכ"ד ברמה בה התגוררתם. עם גיוס אחד הילדים חלקו פוחת לשליש ממה שקיבל ולאחר שרות צבא מפסיק התשלום. כמו-כן, יש מזונות ילדים והשתתפות מחצאי עלויות, חוגים, טיפולים רפואיים וכד'. גובה המזונות תלוי בהכנסות בני הזוג ולעתים ברמת השוויוניות של המשמורת על הילדים.