לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נטלי ביטון

משמורת משותפת כשהגרוש מתחתן

שלום..אני גרושה ואם ל 4 קטינים ..והסדרי הראייה הם שבת אחת בכל שבועיים ויום בשבוע כולל לינה (לבקשת הגרוש במקום פעמיים בשבוע כמקובל )  הבנתי מהילדים שהגרוש מתחתן...עם גרושה ולה 2 בנות בגיל של הבת הגדולה שלי....אציין בתןר התחלה שאנחנו לא בקשר בכלל ועד שאנחנו בקשר זה מחווה בצעקות ובקללות מצד הגרוש כך שאין בינינו קשר בכללל.  הפחד שלי הוא..שהגרוש יבקש משמורת משותפת על הילדים עכשיו כשהוא מתחתן ועל הדרך גם הפחתת מזונות.  השאלות שלי :  1. האם הוא יכול עכשיו אחרי שאנחנו גרושים 3 שנים ובכלל לא מתקשרים לבקש משמורת משותפת ?  2. האם במשמרת משותפת שואלים את הילדים אם הם רוצים בכך ? כי הגדולים שלי ממש לא רוצים לגור איתו  3. האם עצם העובדה שאנחנו לא מתקשרים בינינו ועד שהוא מתקשר אני שומעת רק קללות וצעקות יכולה להשפיע על בקשתו למשמורת משותפת ?  4. כמו שציינתי קודם..לבת זוגתו יש שתי בנות גדולות וככה בעצם הוא מושך את הילדה הגדולה שלי ללכת אליו גם בימים שהם לא במסגרת הסדרי הראיה. אני לא כל כך רוצה בזה וזה גורם להמון ויכוחים עם הבת.. כי היא בעצם רוצה ללכת להיות עם אותן בנות ולא איתו..איך ניתן להתמודד עם זה ?  תודה רבה..

עו"ד סיון אלה-לוי

שלום נטלי, סוגיות של משמורת קטינים תמיד ניתן לפתוח לדיון מחדש. יחד עם זאת, בנסיבות שתיארת כלל לא ברור שאם תעלה דרישה שכזו מצדו היא תתקבל. וודאי שמקבלים את עמדת הילדים גם, באמצעות פקידת סעד שעורכת תסקיר ובו המלצות לביהמ"ש. בנוגע לסוגיית הבת הגדולה שרוצה לבלות עם הבנות של זוגתו, אני מציעה לאפשר לילדה להתראות איתן מבלי לחשוב על שיקולים משפטיים או אסטרטגיים כאלה או אחרים. שהות של כמה שעות בוודאי שלא תשנה את התמונה, מה גם שבגילאים האלו ילדים הם כבר עצמאיים והדבר יכול לגרום לתסכול ולחיכוכים מיותרים בינך ובינה במידה ותמשיכי לסרב. בברכה, סיון אלה-לוי, עו"ד

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני משפחה