מנהל הפורום עו"ד מורן אייזנקוט
איך אמורים להתנהל כלכלית אחרי הקפאת חשבון משותף
רקע: לפני גרושין. עוד לא התקיימה פגישה 1 בבית משפט לענייני משפחה עם עובדת סוציאלית. לי ולבעלי היה חשבון משותף, חשבון זה גם שימש כחשבון עסקי לעסק של בעלי ושלי. לאחרונה הקפאנו החשבון הנ"ל, אני פתחתי חשבוןן לעצמי ואנו עדיין מתגוררים ביחד בדירתנו השכורה. שאלה: האם בנסיבות ולפי החוק או הכללים בעלי מחוייב להמשיך לשלם את דמי השכירות של הדירה, דמי ועד, אוכל וכולי? כלומר האם התשלומים למחייתנו כמשפחה אמורים לחול על בעלי כפי שהיה לפני שהחלטנו להיפרד? או שעלינו לחלוק בהוצאות המחייה חצי חצי או כל חלוקה אחרת? (שואלת כי בעלי מאיים שלא ישלם דבר ויגור ויחיה על חשבוני עד שלא אחזיר לו את שכט ששילמתי לעורך דין שלי משבוננו המשותף לפני שהוקפא) . תודה רבה
שלום, אם את מיוצגת כפי שעת כותבת מוטב שתפני שעלה זו לעו"ד המייצג אותך ומכיר את הסיפור שלך לעומק ולא באמצעות שאלה בפורום שאמורה לתת מענה נקודתי. בכל אופן, זה נכון שהגיון אומר שתשאו בהוצאות הדירה ואחזקתה בהתאם ליחסי השכר ביניכם, יחד עם זאת, את מספרת שהוצאת כספים משותפים לתשלום שכ"ט עו"ד, מהם את חייבת לו מחצית כפי הנראה, ולכן אני ממליצה לכם לעשות ביניכם אל התחשיב בקיזוז מחצית כספי שכר הקולה שמשכת. בברכה, סיון אלה-לוי, עו"ד
שאלות נפוצות:
אור נס
אור נס
ורד בן שלמה
טסייה