שרוני

דירה לבעל צרכים מיוחדים

שלום רב, בני בן 29 על הספקטרום האוטיסטי בתפקוד גבוה. יש לו תיק ברווחה שלא פעיל כבר מספר שנים, בגיל 18 עשינו אפוטרופוס למשך מספר חודשים שבוטל בבית משפט. אני רוצה לרכוש דירה על שמו על מנת להבטיח את מקומו לאחר שאגיע לעולמי. האם הרווחה / המדינה יכולה להשתלט לו על הרכוש ? האם דירה יכולה לפגוע לו בזכאות בקצבת ביטוח לאומי שמקבל ? אם כן מה הדרך לשמור על הזכויות שלו ועל הרכוש שלו ? תודה לעונים

item.Author מנהל הפורום עו"ד מורן אייזנקוט

שלום רב, את שאלתך רצוי להפנות לעו"ד המתמחה בביטוח לאומי, אשר יידע לתת תשובות מדויקות ביחס לזכויות בנך היקר, במקרה של רכשית דירה על שמו. במידה ואכן עלולה להיות פגיעה בזכויות, את מוזמנת למשרדי לצורך קבלת ייעוץ משפטי פרטני, ועריכת הסכמים תוך שימת דגש לשמירה על זכויותיו של בנך (כגון: מסמך הבעת רצון, רכישת דירה ע"ש צד ג' והוראות לטובת בנך, צוואת פרימיום הכוללות הוראות מיוחדות ליורש בעל צרכים מיוחדים ועוד). אין באמור לעיל להוות ייעוץ משפטי פרטני. יש צורך בהתייעצות וחוות דעת מדויקת תוך קיום פגישה וקריאת החומר הרלוונטי, ומתן מענה מדיוק למקרה הספציפי. לקביעת פגישת ייעוץ ניתן לפנות למספר המשרד : 054-6634858