ליאל מ.

האם קיימת זכות מוקנית להתנגד למשיכת תביעה?

שלום רב, הוגשה נגדי תביעה בבית משפט לענייני משפחה. טרם התקיים דיון קדם, אך אני מעריכה שהשופט ימליץ לתובע למשוך את תביעתו (ויחייבו בהוצ' משפט). האם לי, כנתבעת, זכות חוקית להתנגד למשיכת התביעה ולהתעקש על בירורה לצורך מתן פסק דין כך שייווצר מעשה בית דין? כלומר, האם התובע, בהמלצת השופט, חייב לקבל הסכמתי בטרם משיכת תביעתו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מורן אייזנקוט

שלום רב, התובע הוא זה שפותח הליך ועל כן הוא רשאי למחוק אותו. בנוגע להוצאות-את יכולה "להתעקש" על חיובו בהוצאות לאור "הנזק" שנגרם לך (ייעוץ עם עו"ד וכו'). לרוב (ללא ביצוע סטטיסטיקה) בתי המשפט נוטים לקבל מחיקות הליך ללא חיוב בהוצאות. אין באמור לעיל להוות ייעוץ משפטי פרטני. יש צורך בהתייעצות וחוות דעת מדויקת תוך קיום פגישה וקריאת החומר הרלוונטי, ומתן מענה מדיוק למקרה הספציפי. לקביעת פגישת ייעוץ ניתן לפנות למספר המשרד : 054-6634858