אילנה

הסדרי ראיה של האב עם הילד

שלום רב,בהסכם מזונות והסדרי ראייה רשום שבכל סופש שני האב יפגש עם הילד החל מיום שישי ועד מוצש. לא מצוין באיזה שעה עליו לאסוף את הילד ביום שישי. הילד בכיתה ב׳ ועד עכשיו האב היה אוסף אותו מבית הספר בימי שישי, עד מוצש. כרגע האב התחיל עבודה חדשה הדורשת ממנו לעבוד ימי שישי, ויכול לאסוף את הילד רק בשעות 14:00-15:00, האם לא מוכנה לזה. האם זה בסדר מבחינה חוקית ומבחינת ההסכם? או שעליו להמשיך להוציא את הילד מבית הספר כמו שהיה עד עכשיו? (חשוב לציין שהאב נפגש עם הילד גם קבוע פעמיים במהלך השבוע כשהוא מוציא אותו מבית הספר ולוקח לחוגים).

item.Author מנהל הפורום עו"ד מורן אייזנקוט

שלום רב, יש לקרוא בעיון רב את הוראות ההסכם אשר קיבל תוקף של פסק דין. ככל ויש לאקונה (חוסר) בהוראות ההסכם ובהיעדר הסכמות יש לפנות לבית המשפט או מגשר. כמובן שיש משמעות לעובדה כי האב היה נוהג לקחת את הקטין מתום המסגרת החינוכית ועד למוצ"ש, ההוראה גם נהוגה בהסכמים ובפסקי דין. אין באמור לעיל להוות ייעוץ משפטי פרטני. יש צורך בהתייעצות וחוות דעת מדויקת תוך קיום פגישה וקריאת החומר הרלוונטי, ומתן מענה מדיוק למקרה הספציפי. לקביעת פגישת ייעוץ ניתן לפנות למספר המשרד : 054-6634858