אורית

הוצאת כספים מהחשבון המשותף

לבעלי ולי יש חשבון בנק משותף איתו אנחנו מתנהלים . בעלי רוצה להכנס לבורסה בניגוד גמור להשקפתי ולכן החליט שהוא יעביר מחצית מהסכום שיש לנו בחשבןן משותף לחשבון חעל שמו. השאלה: האם הוא יכול לעשות זאת לאא הסכמתי והאם הבנק רשאי לקבל ממנו הוראה כזו ללא הסכמה שלי

item.Author מנהל הפורום עו"ד מורן אייזנקוט

שלום רב, הכספים המצויים בחשבון משותף, הינם כספים משותפים ברגע שישנה מחלוקת יש לעדכן את הבנק- ככל הבעל מתכנן להוציא מחצית מהכספים (זכות) ולקחת על עצמו מחצית מהלוואות /התחייבויות (חובות) ולגרוע את שמו מהחשבון המשותף, אזי אתם תבצעו פירוק שיתוף בחשבון הבנק. ככל והבעל ייקח מחצית ויישאר בחשבון המשותף- באופן כללי הוא עדיין בעלים של החצי הנותר. כמובן שיש לבחון את כל המקרה- ולחשוב כיצד את מעוניינת לפתור את הבעיה באופן כללי ורחב ולא נקודתי. יש למחלוקת השפעות רוחב. אין באמור לעיל להוות ייעוץ משפטי פרטני. יש צורך בהתייעצות וחוות דעת מדויקת תוך קיום פגישה וקריאת החומר הרלוונטי, ומתן מענה מדיוק למקרה הספציפי. לקביעת פגישת ייעוץ ניתן לפנות למספר המשרד : 054-6634858