לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלמונית

הטרדות מצד שכנה שמתלוננת על רעש שלא קיים

היי, לפני כמה חודשים התחלפה הדיירת בדירה שמעליי. מאז היא לא מפסיקה להתלונן על נביחות של הכלבה שלי, שלטענתה נובחת בכל השעות שבהן אנחנו לא בבית. יש לי מצלמה בדירה ואני רואה שהכלבה רגועה וישנה כל היום. כלומר או שיש כלב אחר שנובח, או שהיא לוקחת נביחות נקודתיות (שזה דבר שקורה לכל כלב) ומנפחת אותן וטוענת שזה "כל היום". בכל מקרה, היא כותבת את התלונות האלה בקבוצת הווטסאפ ולא באופן פרטי ובהודעה האחרונה אף הרחיקה לכת וכתבה שהיא "הותקפה" כאשר העירה לי על זה בפעם האחרונה. כמובן שהיא ממש לא הותקפה, הייתי תמיד מאוד סבלנית איתה ושלחתי לה תמונות מסך של הכלבה שלי ישנה באותו רגע כל פעם שהיא התלוננה. מדובר בבניין ישן עם אקוסטיקה מאוד לא מוצלחת, שגם מחובר לבניין נוסף וסביבו יש כמה בניינים שמאוד קרובים - כך שיכול להיות שהיא בכלל שומעת כלב אחר ומתבלבלת. מה אני יכולה לעשות לגבי הטרדות כאלה? יצאתי מקבוצת הווטסאפ כי כבר לא יכולתי לסבול את האשמות השווא האלה. האם יש צעדים שאני יכולה לנקוט כלפי שכנה כזו? ושאלה נוספת - האם אני חשופה לתביעה כלשהי מצידה? יש לי כמובן תיעוד מהמצלמה על ההתנהגות הרגועה של הכלבה שלי לאורך היום.

item.Author מנהל הפורום גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

הי נעים מאוד באיזה "שפה" רשומות התלונות? האם השכנה מגדפת אותך ומשפילה אותך מול דיירי הבניין? ככל והשכנה מכפישה את שמך מול אנשים נוספים בצורה שעשויה להסב לך נזק יש לבחון האם מדובר בלשון הרע ולפעול משפטית בנושא. לגבי היתכנות התביעה כלפייך, הכל תלוי בנסיבות העניין, כמות ואיכות הראיות של מי מהצדדים. בכל אופן הייתי ממליץ לך לפנות אלינו טלפונית או למשרד עורכי דין אזרחי אחר ולקבל מענה על שאלות אלו ושאלות נוספות.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סכסוכי שכנים