מנהל הפורום גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים
כלב שעושה צרכים בשטח משותף
אני גר בשטח מגודר בו ישנן שתי דירות - דירה מרכזית בה גרה משפחה ויחידת דיור בה אני גר. גם אני וגם המשפחה משכירים את הדירות (מאותו בעל בית), והגינה משותפת לשנינו. המשפחה מחזיקה כלבה שעושה את צרכיה באופן קבוע בדשא האחורי שצמוד ליחידה שלי וזה ממש לא נעים. ביקשתי מהם לטפל בעניין אך ללא הועיל. מה עוד ביכולתי לעשות? כיצד החוק מתייחס לעניין?
במקרה של מגורים בשטח מגודר עם גינה משותפת לשתי דירות, ישנה חשיבות רבה להגדרת הזכויות והחובות של הדיירים לגבי השימוש בשטח זה. החוק מתייחס למטרדי רעש וריח, וכן לשימוש בלתי הולם בשטחים משותפים שעלול לגרום לפגיעה באיכות החיים של הדיירים. כדי להבין את המצב באופן ברור ולבחון את אפשרויות הפעולה שלך, יש לי מספר שאלות אליך: האם יש הסכם כתוב או הבנה בעל-פה בינך לבין בעל הבית או המשכירים האחרים לגבי השימוש בגינה המשותפת? האם הכלבה יוצרת מטרדים נוספים מעבר לצרכים, כגון רעש או התנהגות פוגענית כלשהי? האם תיעדת את המטרד (תמונות או סרטונים), או פנית בכתב לבעל הבית או לדיירים האחרים בנוגע לבעיה? כדי לקבל מענה מעמיק יותר וייעוץ על הדרכים האפשריות לפעולה, נשמח אם תיצור איתנו קשר טלפוני לייעוץ ראשוני.
שאלות נפוצות:
ענת קדוש