משפטי– זאפ
משפטיפורומיםסכסוכי שכניםכלב שעושה צרכים בשטח משותף

מנהלי הפורום

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

בוגר המכללה למינהל – מקים ושותף במשרד. המשרד עוסק בתחום הרחב של המשפט המסחרי לרבות בליווי ויעוץ רכישת נכסים ו/או במכירתם, עריכת הסכמים מסחריים ועריכת חוות דעת מסחריות ומתן ייעוץ משפטי שוטף. בנוסף, משרדנו מספק ללקוחותיו שירותים משפטיים בתחום דיני התאגידים לרבות סיוע בהקמת חברות ושותפויות, עריכת הסכמי מייסדים ושותפויות, עריכת הסכמי מכירת / רכישת מניות, הקצאת מניות, הסכמים בין בעלי המניות והסכמי הלוואה.

קביעת פגישה
0539374036
חזרה לפורום

כלב שעושה צרכים בשטח משותף

יוג
יוגיו

אני גר בשטח מגודר בו ישנן שתי דירות - דירה מרכזית בה גרה משפחה ויחידת דיור בה אני גר. גם אני וגם המשפחה משכירים את הדירות (מאותו בעל בית), והגינה משותפת לשנינו. המשפחה מחזיקה כלבה שעושה את צרכיה באופן קבוע בדשא האחורי שצמוד ליחידה שלי וזה ממש לא נעים. ביקשתי מהם לטפל בעניין אך ללא הועיל. מה עוד ביכולתי לעשות? כיצד החוק מתייחס לעניין?

RE:
גיא הרשקוביץ עו"ד מגשר ונוטריון
גיא הרשקוביץ עו"ד מגשר ונוטריון

במקרה של מגורים בשטח מגודר עם גינה משותפת לשתי דירות, ישנה חשיבות רבה להגדרת הזכויות והחובות של הדיירים לגבי השימוש בשטח זה. החוק מתייחס למטרדי רעש וריח, וכן לשימוש בלתי הולם בשטחים משותפים שעלול לגרום לפגיעה באיכות החיים של הדיירים. כדי להבין את המצב באופן ברור ולבחון את אפשרויות הפעולה שלך, יש לי מספר שאלות אליך: האם יש הסכם כתוב או הבנה בעל-פה בינך לבין בעל הבית או המשכירים האחרים לגבי השימוש בגינה המשותפת? האם הכלבה יוצרת מטרדים נוספים מעבר לצרכים, כגון רעש או התנהגות פוגענית כלשהי? האם תיעדת את המטרד (תמונות או סרטונים), או פנית בכתב לבעל הבית או לדיירים האחרים בנוגע לבעיה? כדי לקבל מענה מעמיק יותר וייעוץ על הדרכים האפשריות לפעולה, נשמח אם תיצור איתנו קשר טלפוני לייעוץ ראשוני.