מנהל הפורום רונן אבניאל - משרד עורכי דין
שימוש בהכרה של נכות כללית לערעור על אחוזי נכות מעבודה
ביטוח לאומי - תאונת עבודה (5%) ונכות כללית (100%). קצת מורכב. לפני כ23 שנים עשיתי תאונת עבודה עם האופנע. הייתי בן 17. עקב התנהלות לא טובה של העורך דין (נשלל לו הרישיון מתברר) המקרה התעכב ולאחר כ7 שנים קיבלתי רק 5% נכות בלבד למרות תלונות קשות שלי ואף חוות דעת מניורולוגית לפגיעת ראש פוסט טראומתית. למרות הקביעה, המשכתי לנסות ולטפל בעצמי בפן הרפואי, עם בעיות בעיקר ניורולוגיות (אבחון של פגיעת ראש פוסט טראומתית) אך ללא הצלחה עד שוויתרתי על לטפל, ועל לחיות. לפני כ13 שנים, לחיות בחוץ עם הבעיות השקופות וחוסר האפשרות לטפל בהן הביאו אותי להחלטה של להסתגר בבית - בעיקר כדיי להגן על הנפש שלי כי כל הזמן הייתי חושב על המוות כשהייתי רואה איך כל העולם מתקדם ורק אני לא מסוגל ולא היה לי לה שלא רציתי למות. באמת, לא סתם כדיכאון. לפני כ4-5 שנים לאחר שנים של הסתגרות מוחלטת בבית, עקב חוב לביטוח הלאומי, נציגה של הבט"ל החליטה ללוות אותי בתהליך כדיי שלא אצטרך לשלם את החוב ושבסופו קיבלתי 100% נכות כללית ו40% אי כושר עבודה (או משהו כזה) על סעיפי פוסט טראומה וחרדה נראה לי. לא ממש ידעתי מה זה אומר, ולא התעסקתי בזה. אפילו לא רציתי את הקצבה ואף שלחתי מכתב שזה לא מגיע לי כי אני לא באמת חי והכסף הזה יוכל להועיל לאחר במקומי. לא חשבתי שאגיע לגיל של היום, ומבין שכנראה אין לי ברירה אלא למצוא דרך "לחיות" כי ההורים כבר מבוגרים, וכל רגע אני יכול למצוא עצמי ללא קורת גג. השאלה שלי היא, האם ניתן לעשות משהו כדיי שהבט"ל ייאלץ להכיר בנכות הכללית (100%) כנכות מעבודה שכבר הוכרה מגיל 17? כלומר, לעשות שימוש בהכרה של הבט"ל לנכות הכללית כדיי להוכיח שהייתה טעות בקביעת האחוזים לאחר התאונה בגיל 17 (כי לפני גיל 21 הבנתי שזו קצבה גדולה יותר שתאפשר לי לחיות). או, להשתמש בזה כדיי להוכיח קשר של החמרת מצב וכו' ויהיה משתלם יותר. לא יודע. זה פחות או יותר הנתונים ומנסה למצוא דרך שאוכל להשתמש בהם כדיי לקבל קצת יותר גב כלכלי ברגע שלא יהיה לי אף אחד בעולם... אני יודע שעברו המון שנים, אבל ההסתגרות שלי בבית ניתקה אותי מכל פעולה בעולם. כאמור, לא עובד ולא יוצא ודיי לא חי כבר יותר מעשור. סליחה על המלונכוליות שבטקסט, אני פשוט אובד עצות ומרגיש אבוד. דיי לבד בעולם - לא יכול לספר על זה להורים ופשוט נאבק לבדי כדיי לקבל עזרה כשהי. נ.ב האם כדאי אולי לפנות למשרד העו"ד שטיפל בי בסופו של דבר, למרות שזה היה לפני כ12 שנים בערך? * הנושא מאוד מביך אותי, אז כרגע לא אצור קשר טלפוני עם גורם כלשהו. זה גם ככה משהו שלא קל לי.
שלום רב, שאלתך מורכבת ורגישה מידי לפורום זה. תוכל ליצור עמי קשר וארחיב בפרטים חשובים נוספים. בברכה, עו"ד רונן אבניאל, נייד 052-5602150.
שאלות נפוצות:
בן ציון ר.
דפנה.
פרפר נחמד