מנהל הפורום רונן אבניאל - משרד עורכי דין
תקינות החלטת ועדת ערר - תאונת עבודה
שלום ביטוח לאומי הכיר בי בליקוי של PTSD ושל פיברומיאלגיה עקב תאונת עבודה (לפני עשר שנים). לאחר שוועדה מדרג ראשון קיבלה החלטה שערורייתית וקבעה לי 0% בתחום הנפשי ניגשתי לועדת ערר שקבעה לי 10% בסעיף של " הפרעת הסתגלות " ולא בסעיף של PTSD והנימוק היה "לאור היעדר סימני עוררות יתר ". לאחר שהגשתי תביעה לבית הדין ונקבע מועד דיון יצר איתנו קשר היועץ המשפטי של הביטוח הלאומי וביקש שנמשוך את התביעה והוא יחזיר את התיק לוועדת הערר לבדיקה חוזרת . התיק חזר לאותה ועדת ערר ( שזה נראה לי הזוי בפני עצמו ) ושם תקפתי אותם איך הם קיבלו החלטה לאחר 10 דקות בוועדה ( בלי לתחקר או לשאול אותי משהו ) ובניגוד להחומר הרפואי שרב שהגשתי וכן חוו"ד מפורטת של פסיכיאטר שהמליץ 50% לצמיתות . לאחר המהומה שעשיתי בוועדה הוחלט שיקבעו לי יום איבחון נוירופסיכולוגי ( 9.5 שעות ) בביטוח לאומי . אשמח לקבל את התייחסותכם לטענות שהעלינו : 1. הוועדה החליפה את ה-PTSD ב"הפרעת הסתגלות " בניגוד להחלטת פקיד התביעות ומאחר ולא הוגש עירעור ע"י הביטוח הלאומי, ההחלטה צריכה להיות חלוטה . 2. הועדה חרגה מסמכותה בכך שדחתה את הקשר הסיבתי בין PTSD לתאונה . 3. הוועדה בחרה בסעיף 34ב 2 שנותן 10% ( "הפרעה קלה" ללא תרופות ) ולא בסעיף 34ב4 שמדבר על " הפרעה ניכרת " ושאם קיים צורך בטיפול תרופתי וקבוע אני אמור לקבל ( אוטומטית ) 30% ( זה גם מתאים ל-חוו"ד הנרחבת של פסיכיאטר מטעמי שקבע " הפרעה קשה בתיפקוד" והעריך את נכותי ב- 50% ) 4. הוועדה התעלמה מהעובדה שאני נוטל שנים קנאביס רפואי לטיפול במצבי והתייחסה רק לתרופות מדו"ח ניפוק תרופות בטענה ש " קנאביס זה לא תרופה " למרות שזו התרופה היחידה שמצליחה לעזור לי ולהציל אותי . 5. הוועדה לא נימקה את החלטתה למעט ציון של " היעדר סימני עוררות יתר " , זאת ועוד שאמרתי לוועדה שהם לא יכלו לראות סימני "עוררות יתר" כי אני תחת השפעת קנאביס . 6. האם בכלל "מותר" לוועדה לשלוח אותי לאיבחון נויירופסיכולוגי במקום לתת לי 30% בהתאם להערה שציינתי בסעיף 3 ? 7. דרשנו שהסעיף יתוקן ל-PTSD ולא " הפרעת הסתגלות ", אבל מנהלת הוועדה אמרה ש"זה אותו דבר " . 8. מפליטת פה של מנהלת הוועדה ניתן להבין שהוועדה לא ממש התייחסה לכל הניירת והטיעונים שלי אלא " העתיקה " את האחוז ( 10% ) שנפסק לי לפני שנים בוועדות קודמות בתביעת "נכות כללית" . כאילו שהוועדה הראשונה מחליטה וכל הוועדות אחריה עושות " העתק הדבק " . תודה רבה וסליחה על החפירה
שלום רב, שאלתך מורכבת לפורום זה. תוכל ליצור עמי קשר וארחיב בפרטים חשובים נוספים. בברכה, עו"ד רונן אבניאל, נייד 054-4331614
שאלות נפוצות:
בן ציון ר.
דפנה.
פרפר נחמד