דוד נאמן

מעוניין להשכיר בית פרטי לעמותה שתשמש כחלופה לאישפוז פסיכולוגי הכולל טיפול ולינה של אנשים לתקופות של

מעוניין להשכיר בית פרטי לעמותה שתשמש כחלופה לאישפוז פסיכולוגי הכולל טיפול ולינה של אנשים לתקופות של כשלושה חודשים עד להטבה במצבם וכך הלאה ,שאלתי האם עדיין אשלם רק 10% מס על השכירות או שאהיה חסוף למס שולי ולמע״מ ? החוזה יהיה למגורים בלבד,ובפועל ישנו שם המטופלים,שאלה שניה האם רישום החוזה על שם בעל האמותה אישית ללא ציון שם האמות פוטרת את הבעיה תודה גדולה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

כעקרון מתן שירותים עי עוסק לעמותה לא פוטר את העמותה מתשלום מעמ. ככל שיש בפקודת המיסים או בהנחיות רשות המיסים הנחיות ספציפיות לגבי פטור מלא/ חלקי לעמותה ולמשכיר הרי זו סוגיית מיסוי ספציפית . לסוגיה המיסויית - יש גם צד משפטי: נוסח הסכם השכירות הרלוונטי שיבדק עי רשות המיסים . לא מכיר מונח של "בעל עמותה" והשואל מעיד בכך על חוסר הבנת הסוגיה. המשך הייעוץ הוא פרטני לפי נתוני הנכס , העמותה והשימוש הספציפי