בועז אוחנה

האם נכון שהקמת חברה לתועלת הציבור תגן עלי בפני השתלטות של מצטרפים חדשים לגוף שהקמתי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

ניתן למייסדים להתגונן בפני השתלטות עויינת מאוחרת באמצעות הקמת חברה לתועלת הציבור ולא עמותה. בחברה זו הבעלות והזכויות נשמרות באמצעי קנייני- מניות ץ ניתן להצמיד להן זכויות שליטה באופן שלא ניתן להחליף את הדירקטוריון ( מקביל לוועד העמותה) אלא בהחלטה של רוב בעלי המניות . ניתן לשלוט גם על קבלת חברים חדשים באמצעות ויסות הקצאת המניות לפי החלטות הדירקטוריון שעל בסיס התקנון וככ לקבוע לדוגמה כי קבלת מניה כרוכה בהשקעה משמעותית . בדרך זו מוגבלים נסיונות ההצטרפות והשתלטות על האסיפה הכללית והוועד - ובכך- על המייסדים- יזמים.