לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אביטל

אי עצירה לנוסעים בתחנת אוטובוס

שלום לכולם, מתחנת הרכבת של בית יהושע יוצאים שני אוטובוסים של חברת "נתיב אקספרס", קווים 11 ו-12. על שני הקווים האלו יש תלונות רבות מצד נוסעים. התלונות הן בעיקר על אי עצירה לנוסעים או על "בריחה" של האוטובוסים לפני זמני היציאה שלהם כאשר הם רואים שהרכבת מגיעה ואיתה מגיעים נוסעים רבים. לפני חודשיים אחד הנהגים כמעט ודרס אותי כאשר ניסה לברוח לי, ואפילו נהגי המוניות שבתחנה ראו זאת והתחילו להשתולל. הגשתי תלונה במשטרה אך כמובן ששמה לא עשו כלום וכך המשכתי בחיי. היום, קרה שוב מקרה שבו הנהגים אפילו לא הגיעו לתחנה. הם עמדו במרחק כמה מאות מטרים, קרוב לכביש הראשי, ובמקום להיכנס לחניון ולעצור בתחנה הם פשוט התחילו את הנסיעה שלהם מבלי לעשות את הסיבוב ובכך השאירו אותי ועוד 13 נוסעים (שכבר לא המומים מהזלזול שלהם) עומדים בתחנה עם אופציה אחת אחרת להגיע הבייתה, מוניות. שמעתי המון אנשים שמתלוננים על לחברה במשך שנים אך החברה מצידה לא עושה שום דבר בכדי למצות עם הנהגים את הדין. אני מרגישה שהדרך היחידה שיכולה לשנות את המצב היא בית משפט תעבורתי שימצה את הדין עם החברה והנהגים. חשבתי להסריט את הנהגים האלו (הרי זאת לא בעיה מכיוון שכל יום הם עושים דברים מהסוג הזה). מה הכי כדאי לעשות לאחר שאני "תופסת אותם על חם"? משטרה? תביעה אזרחית? תודה על העזרה

עו"ד תעבורה דודי דויטש

אביטל שלום, אכן המצב המתואר אינו נעים. ראשית אמליץ לך לפנות למשרד התחבורה, אשר העניק לחברה את הרשיון להפעלת הקו, ולבקש ללמוד אודות תנאי ההסכם ומחויבות החברה כלפי הנוסעים (תדירות, תחנות וכד'). כל אחת מדרכי הטיפול בתופעה תחייב אותך בהצגת ראיות תומכות, ולפיכך, אכן מומלץ לצלם את התופעה, יותר מפעם אחת, בימים שונים וביחס לנהגים שונים. כך תוכלי להטיל את האחריות על החברה, ולמנוע הפניית האשם כלפי נהג אחד בודד. אמליץ לך להפנות את הראיות לחברה ולדרוש טיפול מיידי לשינוי המצב. היה והמצב לא ישתנה, הרי שתוכלי להפנות את תלונתך בליווי הראיות למשרד התחבורה. זו הדרך המהירה לשינוי המצב. הדרך לבית המשפט פתוחה תמיד, ולאחר מיצוי כל ההליכים האחרים כמפורט מעלה, הרי שהפניה לבית המשפט תהא אף מבוססת יותר. בהצלחה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה