כוכבי שמואל

חניה עם תו נכה במתחם תחנת אוטובוס

שלום אצלנו ברחוב יש מצוקת חניה. חניתי אחרי השעה 8 בערב במתחם המסומן תחנת אוטובוס בבוקר ראיתי שקיבלתי דו"ח האם יש לי אפשרות לערער ולבטל את הדו"ח?

item.Author מנהל הפורום עו"ד משולם גלעד

שלום רב ככלל לפני מספר שנים תוקנה החקיקה הראשית, כך שהאיסור הגורף על חניה בתחנת אוטובוס סוייג למקרים בהם ישנו מפרץ עצירה וישנו שלט המפרט את הימים והשעות בהם מותר לחנות במקום. במידה שאין במקום מפרץ עצירה, סיכוייך נמוכים ביותר היות שלכאורה מדובר בהפרעה לתנועה. רשויות מקומיות רבות, עיגנו את העניין בחקיקה מקומית וחלקן אף ויתרו על החובה לקיים במקום שלט מפורט. מכאן שאין ביכולתי להבין את המצב המשפטי אותו קבעה הראשות המקומית בתחומה אתה נמצא. ממליץ לך לגשת לראשות המקומית ולברר ברחל בתך הקטנה. עובדת היותך בעל תו נכה מאפשרת לך להחנות את רכבך גם במקומות שאינם מיועדים לחניה אך אינו מאפשר חניה במקום המפריע לתנועה. למיטב הבנתי, מדובר בדו"ח שבמידה שתבקש להישפט יהיה משפטך בסמכותו של בית המשפט לעניינים מקומיים אשר באזור סמכותו החנית את הרכב ולא בבית המשפט לתעבורה ושם, יידרש השופט לשאלה האם חנייה בתחנת אוטובוס בשעה ובמקום בו החנית הנה מפריעה לתנועה או לאו.