גילה א

דו"ח על נהיגה ללא מלווה

שלום חייל עם רשיון יותר משנה, בשישי האחרון קיבלתי דו"ח על נהיגה ללא מלווה ודו"ח על מהירות בכביש 431 בין לוד למודיעין. בנוסף נשלל לי את הרישיון לחודש. יש לי הזמנה למשפט על נהיגה בלי מלווה שלפי מה שאמר לי השוטר וגם בדקתי אני צפוי לשלושה חודשים שלילת רישיון והשאלה שלי מה אפשר לעשות ואיך אפשר לבטל את זה. קראתי שאתם מייעצים בעניין. אשמח אם תוכל לעזור לי . תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד משולם גלעד

שלום רב ככלל, מה שנותן לנאשם כוח בכל דין ודברים מול התביעה הם כשלים ראייתיים בתיק. על מנת להעריך סיכויי הצלחה ועד כמה ניתן לסייע לך, חשוב לראות את החומר ולאבחן את הכשלים בתיק. ככל שנמצא יותר כשלים תהיה עמדתך מוצקה מול התביעה. גם בהנחה שישנן בתיק ראיות טובות, מהודעתך ניתן להבין כי אתה עדיין נהג חדש. לגבי נהג חדש קיימות הוראות חוק מחמירות (ראה עבירות ה"תוספת השביעית" לחוק) הדורשות מבחן תיאוריה ואף פעמים טסט חוזר כתנאי להארכת רישיון בתום שנתיים וגם אז, לשנתיים נוספות כנהג חדש. לצערך, הן עבירת המהירות והן מי שנפסל למשך 3 חודשים, כלולים בתוספת. יש לא מעט מה לעשות הן מבחינה טכנית והן מהותית ולכל הפחות, ניסיון להפחית את תקופת הפסילה אל מתחת ל 3 חודשים ותיקון אישום המהירות לאישום שאינו בתוספת. בדרך זו גם אם תורשע, לפחות לא תאלץ לבצע תאוריה או טסט שוב ולא תמשיך להיות נהג חדש שנתיים נוספות ובנוסף, נוודא כי צורפו האישומים לכתב אישום אחד כך שלא יהיה כפל נקודות. סטטיסטית, אחוזי ההצלחה במקרה זה גבוהים.