קבלת קנס על נסיעה במהירות מוגברת
שלום רב. קיבלתי קנס על נסיעה במהירות מוגברת. בנסיבות המקרה שכתבה השוטרת בדו"ח שום דבר לא היה נכון. ההוכחה לזה היה וידאו מהמצלמה המעודכנת ברכב שלי. פניתי למרכז הנהגים עם בקשה לביטול קנס. קיבלתי תשובה שלילית בלי הסבר. שלחתי בקשה להישפט. התקיים דיון ראשון בבית המשפט-גישור. השופט אמר לי ולעו"ד מצד שני לצאת מחדר כדי להגיע להסכם בינינו. הראתי לעו"ד וידאו מהמצלימה המעודכנת ברכב שלי. הוא מייד הציע לי במקום סכום של 750ש"ח לשלם 500ש"ח. אני אמרתי לו: האם אתה רואה בסרט שיש עבירת תנועה מצדי, האם מה שכתבה שוטרת ומה שאתה רואה בוידאו תואם אחד לשני? אפילו שאלתי אותו לפי סעיפים שהיא כתבה בדו"ח. לכל סעיף קיבלתי תשובה "לא". זאת אומרת שבתיאור מקרה היה שקר מלה. העו"ד הסתכל בוידאו עוד פעם והציע לי לשלם 250ש"ח. אם אני אשמה לפחות ב1% אני מסכימה לשלם אחרת לא רוצה לשלם אפילו שקל1 בגלל שקר של שוטרת. נכנסנו לחדר בית משפט וער"ד אמר לשופט שאנחנו לא היגנה להסכמה. לזה השופט בלי להתעניין בתיק עמוק ובלי לראות את הוידאו הסביר לי שבדיון שני יהיה לי קשה מאוד להוכיח שאני לא אשמה מהסיבה שאני לא ידעת להשתמש בכלי הגנה כמו עו"ד. היגעתי לדיון ראשון לבית משפט בלי עו"ד וכמובן לא אוכל להשתמש בשירות של עו"ד בדיון שני כי שכר טירחה של עו"ד מאוד גבוה. ביקשתי מהשופט לבדוק את הוידאו כי שם אין צורך באף מילת הגנה כדי לראות את כל השקר של שוטרת כדי לגבות ממני קנס בלי שום סיבה עבירת חוק תנועה. שאלה שלי: האם במדינה דמוקרטית כמו מדינת ישראל רק למי שיש לו השכלה משפטית (עור"ד) יכול להוכיח שהוא צודק? מה במקרה שלי עלי לעשות אם מראש השופט נתן לי רמז שבלי עו"ד אני מפסידה? תודה מראש על התשובה
ככלל עריכת דין הינו תחום מקצועי ולצערי כמו שלא תוכלי לבצע לעצמך ניתוח רפואי כך, ברוב המקרים עורך דין יציג את טענותיך בדרך מיטבית שכנראה שתשיג תוצאות טובות יותר. לניהול שפט ישנם כללים שאת אינך מכירה, כך למשל בשלב זה אסור לשופט להחשף לסרטון ולכל חומר הקיים בתיק התביעה. השופט ניסה לעזור לך. יחד עם זאת, לאור ההצעה שקיבלת, ממליץ לך לקבל אותה ולסיים כך. ניהול משפט כרוך בסיכונים וההצעה שהציעו לך נשמעת הוגנת.