כניסה לצומת שאינו מרומזר באופן ברור
נכנסתי לצומת שאינו מרומזר באופן ברור, האם להמשיך ישר או שמאלה, הרמזור מוסתר ומבלבל את הנהגים, שני רכבים מאחוריי אף הם טעו, אך אני הייתי הראשון ונכנסתי לצומת ובעקבות כך הגיע קטנוע מכיוון אחר ונכנס בי. כל הפגוש רכב שלי הלך והקטנוע במצב טוטאלוסט. כעת אני מתבקש להודות באשמה ולשלם עבור הנזק של הקטנוע. לטענתי, כמעט ולא ניתן היה להבחין ברמזור וזו היא בעיה של הרשות המקומית שלא מקפידה לסמן היטב את מיקום הרמזור ואת קיומה של הצומת. השאלה, אל מי אני פונה בעניין הזה ומה לעשות? מסתבר בדיעבד, כי ידוע שהצומת נחשבת בעייתית והרבה רכבים "נופלים" שם . מה כדאי לי לעשות כעת? אולי ליצור תביעה ייצוגית? לפנות לרשות המקומית?
שלום רב ככל ששאלתך נוגעת לענייני רכוש ןאן כל עניין שאינו חוסה לפי חוק תחת אחריותו של בית המשפט לתעבורה, אינך בתחום דיני התעבורה . ככלל, במידה והיתה עולה שאלתך בהקשר לתיק גרימת ת.ד עם נפגעים בביהמ"ש לתעבורה, הדרך לטעון את הטענה שהעלית הינה באמצעות חוקיותו של התמרור (גם רמזור הוא תמרור). מניסיוני, גם כאשר מדובר בעבירות על חוקי תעבורה, בתי המשפט האזרחיים נוטים לפרש את החוק בצורה אחרת וברוב המקרים אינם מאמצים בהכרח את אופן הפרשנות של בית המשפט לתעבורה. ממליץ לך לפנות לעו"ד המתמחה בנזיקין/ ביטוח.