לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מרים

המשך לשאלה על צו ירושה חלקי

תודה על התשובה הקודמת ובהמשך לכך,עבדתי 17 שנים במשק שותפות שאחי עשה עם אימי,ובפועל גרף הכל לכיסו.עבדתי עם תלושים,ובפועל קיבלתי גרושים .עבדתי 7 ימים בשבוע 365 יום בשנה.[משק חי עופות פטם הטלה ומטעים נשירים] אחי פיטר אותי לאחר שאימי הפכה סיעודית והוא תיכנן יחד עם אחיו להשתלט על המשק.ניסיתי לתבוע את זכויותי אך הוא דאג שהתיק לא יגיע לבי"המש[.750 אלף ש"ח.]ואוטוטו יש התיישנות.אימי כל הזמן הבטיחה לי שהמשק יהיה שלי .מבלי שידענו על הצו ירושה שאותו הסתיר אותו אח.גם בגלל עבודתי, ושויתרתי על חיי לחלוטין.עתה אחיי החליטו להתאגד ולנשל אותי טוטאלית מהמשק.האם שני הפרמטרים הללו צו חלקי,ועבודה ללא תמורה.יבטיחו לי את המשק או שעליי לנהוג בדרך אחרת?אימי לא עשתה צוואה כי היה ברור לכולם שאני בת ממשיכה.7 שנים אחרונות אני ממנת את אימי ומטפלת בה לבד.

עו"ד איילת רייך

מרים שלום, במידה ולטענתך מגיעים לך כספים מהשותפות בגין עבודתך הרי שעלייך להגיש תביעה בגין כך בטרם תחלוף תקופת ההתיישנות. כאמור בתשובתנו הקודמת, בהתאם לצו הירושה את יכולה לרשום את חלקך במשק. באשר לחלק של אמך, הרי שללא צוואה תהיי זכאית לחלקך בירושה בהתאם לחוק. בברכה, איילת רייך-מיכאלי, עו"ד

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מושבים וקיבוצים