לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דביר

החזקת יותר מקרקע אחת

שלום רב ! ברשותי מגרש עם בית פרטי במושב אותו רכשתי לפני מספר רב של שנים מכונס נכסים שהיה לאגודת המושב לאחר שזה עשה התמחרות בין קונים, עם המנהל עשיתי חוזה מהוון, את הבית הרסתי ובניתי חדש. היום ישנה אופציה לרכוש מגרשים בהרחבה העתידה להיות במושב אשר היום מוגדר כעדיפות ב' והמושב רשאי להגיש מועמדים - א'- האם אני רשאי להגיש מועמדות, האם העסקה שעשיתי בעבר מוגדרת כ" פטור ממכרז " ? מה הכוונה ב"פטור ממכרז" ? - ב' - האם באופן תאורטי יכול אדם במדינת ישראל להחזיק יותר מקרקע מבונת אחת עם חוזה מהוון באותו ישוב או לחילופין במספר ישובים ?

מנהל הפורום

דביר שלום בעל זכויות במשק או בבית בהרחבה אינו זכאי לרכוש על שמו בית נוסף בהרחבה או משק (גם במושבים אחרים) בברכה, רגב אלקיים, עו"ד

דביר

תודה על תשובתך המהירה, הבית שלי יושב על מגרש של עובד ציבור "בית מיקצועי" - האם זה משנה משהו ? היכן מקור החוק אינני מוצא כל אסמכתה לדבר מלבד : 5.5 הוראות כלליות ( החלטת מנהל 1315) 5.5.1 מגרשי בניה למגורים יוקצו בפטור ממכרז על פי החלטה זו רק ליחידים אשר אינם בעלי זכות בנחלה, במשק עזר או במגרש מגורים כלשהו אשר הזכויות בו נמסרו לראשונה למומלץ ו/או בן/בת זוגו, בתמורה או ללא תמורה. פשוט חבל לי לפספס מגרש בישוב וילדי טרם הגיעו עדיין לגיל 18 ?

מנהל הפורום

דביר שלום אני שב ואומר כי לא ניתן להיות בעל זכויות (בר רשות/חכירה) של שני נכסים במושב (משק, בית בהרחבה וכו') באותו מועד. ככלל, רשות מקרקעי ישראל מסתכלת בעניין זה על בית מקצועי כמשק עזר. הנני מציע לך להיפגש עם עו"ד על מנת שיציע לך הצעות כדי שלט תפספס את המכרז. בברכה, רגב אלקיים, עו"ד

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מושבים וקיבוצים