הבן נתפס נוהג בלי רישיון
שלום רב, תפסתי את הבן שלי נוהג ברכב של חבר שגדול ממנו בשנה ואין לו בכלל עדיין רישיון. אני יודעת שזה לא קרה פעם אחת אלא יותר. אני לא יודעת איך להכניס לו לראש שזה מסוכן והוא יכול לפגוע באחרים ולא רק בו כדי שזה יזיז לו. הוא מתייחס לזה בזלזול. רציתי לדעת אם יתפוס אותו שוטר מה עלול לקרות לו? אולי תשובתך תזיז לו...
אני מתעלם מזה שהסיכוי לתאונה במצב שכזה גדול. הרי הידע לנהיגה דרוש בכול זאת. אפילו התעלם מכך שאירוע מסוג זה יכול להתפתח בקלות לבריחה מניידת המשטרה ("סיכון אדם בנתיב תחבורה") שעל מרדפים יושבים שנים בבתי כלא. אני אפילו לא התיחס לאפשרות לתאונה שם יפגע אדם - שוב שנות מאסר במידה ואין רישיון נהיגה. (כמובן בתלות של "מזל" - רמת הפגיעה באדם). אל אחת כמה וכמה אין מה לחשוב על כך שלקיחת הרכב יכולה להתפתח לעבירה של "גניבת הרכב" במידה והרכב של אדם שלישי (כולל הורים לא מודעים). שוב עונשים קשים יותר ויותר. השאלה היא אחרת - איך את כאימא מציבה גבולות - אין מציאות שאדם שחי במשק הבית שלך יכול להוביל את חייו לסיכון כל כך גדול - בן אסיר זה לא בדיחה - חוסר הבנה של הילד את המהות מחייב אותך לפעולה - וטובה שעה אחת קודם. לציין - רק על נהיגה באירוע ראשון - העונש הסביר הוא שלילה ארוכה - (ביחס לקטין). עוד לציין למשרדי מגיעים מידי פעם אנשים ששנים הם באים ויוצאים מבתי כלא על עבירות נהיגנה בלבד - ובד"כ ההתחלה היא שלילה ארוכה בילדות וחוסר יכולת להתגבר עליה.