נערה לא משתפת פעולה עם רשויות הרווחה אחרי שסיפרה על אונס שעברה ע"י דודה
רחל(שם בדוי) בת 17 התחילה להתנהג מוזר בשנה האחרונה ובבית הספר לקחו אותה לשיחות והעבירו אותה לטיפול פסיכולוגי ולדרג גבוה יותר-פקידת סעד. באחד הפגישות היא אמרה שדוד שלה אנס אותה. לקחו אותה להרב שיחות פסיכולוגים והיא לא משתפת פעולה בנושא ומתחרטת שאמרה מה קרה.לאחרונה הביאו לרחל חוקר נוער והיא ישבה ושתקה והיא איננה מוכנה לדבר. האם יש מה לעשות? האם הפקידת סעד יכולה לעשות עוד משהו? או שברגע שהנערה לא מסכימה לדבר סוגרים את התיק? מחכה לתשובה מפורטת.בתודה מראש-שרה.
השאלה המרכזית היא האם יודעים מיהו אותו דוד חשוד ? אם יודעים הכול הרבה יותר פשוט. הולכים לקצין החקירות של המשטרה הרלוונטית מספרים את הסיפור ויחד מנסים ליצור תרגיל חקירה שיוביל לבניה של תיק ראיות. במידה ואין שת"פ של המשטרה - אני הייתי שוכר עורך דין פלילי ויחד עם איש חקירות היינו מנסים לבנות את תרגיל החקירה שיוביל לראיות. עצם העובדה שהנערה במודע אינה מוכנה לסייע בחקירה - זאת רק ההתחלה - ולא הסוף של הסיפור. מוטי אדטו, עו"ד.
כן בוודאי שיודעים.הנערה לא רוצה לסבך אותו ולגרום לנזק בלתי הפיך אז החליטה שלא תשתף פעולה בכלל.האם אם היא תשתוק זה סוף הסיפור? מה פקיד סעד יכול לעשות במקרה כזה? תודה רבה!
אם יודעים מי האיש - זה פשוט הרבה יותר משאת חושבת - אפשר ליצור את התיעוד. אני בטוח שאת מבינה שזה לא ברמה של הודעות בנט -צריך לקבוע פגישה ולבנות תוכנית להשגת ראיות. השאלה כמובן מה את סבורה שזה הדבר הנכון. האם רוצים לרדוף את האיש ? אין בעיה.
הרשויות בוודאי שרוצות לרדוף את האיש אבל הנערה לא! האח אפשר להפליל גבר בלי עזרתה של הנערה???
כן. יש המון דברים שצריך לבדוק - מה טיב היחסים ועוד - אבל בגדול כן. בכול אופן תבחיני גם בין הצורך של הנערה היום בטיפול - נפשי - לבן "הרדיפה". אפשר גם ליצור תנאים לטיפול די -הכל במחשבה ושיקול דעת.
לא הבנתי את השורה האחרונה.איזה טיפול? ולמי טיפול? תודה ענקית לך!!!!
קודם כל בשביל טיפול בנערה. אח"כ לטיפול בדוד - חייבים ליצור את התיעוד שגם בשלב מאוחר יותר ניתן יהיה לטפל בו. חוץ מזה - הוא יממן מכיסו את הטיפול בנערה ועוד. הכול בתכנון ושק"ד.
לדעתי אם הנערה לא מדברת אז אין מה לעשות אבל אני לא מבין גדול...
יפה שאתה מצהיר על עצמך כלא מבין גדול - אבל במצבים שכאלו לא תמיד צריך לרשום.