לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
הדר

טביעות אצבע ותמונה עלילת שווא עדות שיקרית

שלום רב, לפני כשבועיים טיילתי בקניון וקניתי במשביר קניות כשאני נמצאת בקופה לאחר ששילמתי קניה שעשיתי בסביבות 900 שקל וקיבלתי קבלה מגיחה נערה ממוצא אתיופי בת 17 שטענה שהיא עובדת בחנות תמנון בקניון חנות אחרת .היא החזיקה חולצה ביד וטענה שאני לקחתי אותה.המוכרת בחנות ביקשה ממנה להסתלק ולבדוק לפני שהיא מאשימה ומעלילה וגורמת לעוגמת נפש יצאתי מהחנות כשהייתי מחוץ לקניון מגיעה הבחורה עם מאבטח שטען שאני חייבת לחכות מאחר והיא הזמינה ניידת .המתנו שעה וחצי בחוץ בחום בעוד שהיא ממשיכה להעליל עלי עלילות שווא.הגיעו 2שוטרות אחת לא יצאה מהרכב והשנייה בלי בכלל להבין מה קורה או חנסות לשאול לקח. תז ושיחררה אותי בעוד שהיא טוענת שאני חשודה בגניבת חולצה יש לציין שאני בת 30 ללא עבר כלשהוסיימתי בהצטיינות צבא וסודנטית לתואר 2 .החכתי למשטרה כמה ימים אחרי והשעטר בקבלה אמר שאין מה לעשות אין את הפרטים של .ואפילו שלחו לי סמס ששמור אצלי עד היום שפנייתי טופלה בהצלחה.אתמול הייתי בחיקרה שזומנתי וסיפרתי הכל בדיוק מה שהיה שאני לא מכירה את הבחורה וגם שהיא הגיחה אם החולצה ביד ,ששומר הקניון בדק לי בתיק ולא נמצא אצלי כלון גם לא בקרבתי.רשם הכל ולקח אותי לבצע תביעות אצבע ותמונה ועוד אומר שאני צריכה לנדנד לסגירת התיק .איזה מן דבר זה שמישהו יטריד אותך ואתה אשם ללא ראיה אחת אפילו שהמקרה נכון.מאתמול אני ממש בחוסר תאבון ומרגישה שמאוד הושפלתי ללא סיבה אבקש לסגור את התיק ולמחיקת הרישום הפלילי .האםa לא ניתן לפתוח לה תלונה על הודעה כוזבת ושקרית.אמרתי שאני מוכנה להעמיד אם המתלוננת פנים למה לא לבדוק את הדברים לפני שגורמים לכזאת טראומה לאדם חף מפשע .אשמח לקבל יעוץ בדחיפות בבקשה מאז המקרה אני השתנתי נהייתי חשדנית ומעוררת תודה

דוד לוין

יש הרבה עורכי דין בארץ שיעזרו לך בנושא אני חושב ששווה לקחת משרד עם ניסיון! בעיקר מישהו שמתמחה בנושא(משרדים כמו אורית חיון או שרון נהרי לדוגמה). אני מקווה שיעזרו לך כמו שצריך בהצלחה!

מוטי אדטו, עו"ד

לא לעניין ולא מכובד. לאור הכרות אישית שלי עם שני המשרדים האחרים - מניח שזאת יוזמה לא מכובדת שלך שפוגעת בשמם הטוב - פשוט לא יפה. מרבית הסיכויים שהגב' לא זקוקה לעורך דין וכי התיק ייסגר בכול מקרה. השאלה היא רק עילת הסגירה - ואת זה אפשר לתקן בקלות יחסית. בכול אופן - אין טעם לטפל לפני שעובר חודש ורואים מה מתרחש בתיק והאם הוא נסגר. רק לרקע כללי, משרדי הוא עם מעל ל 15 שנות ניסיון וסגירות של עשרות אם לא מאות תיקים פליליים שכאלו.

מוטי אדטו, עו"ד

שלום לך. קודם כל אין סמכות לשומר+ נערה לעכב אותך. שנית וזה פרקטי - התיק שאת מתארת, סביר להניח, ייסגר, הסכנה מבחינתך שהוא ייסגר בשל "אין עניין לציבור" או "אין ראיות" במצב שכזה ראוי יהיה להגיש בקשה לשינוי עילת הסגירה ל"אין אשמה". בייחס להתנהגות המוכרנית - מיד עם סגירת התיק את מוזמנת לתבוע את הרשת על "הוצאת לשון הרע" אבל זה כבר בחלק האזרחי של החיים. מוטי אדטו, עו"ד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום עבריינות נוער