מתייעץ

מיסוי בהעברת זכויות במינהל

שלום נכס רשום אך ורק ברמ"י על שני בני זוג באופן שווה. בני הזוג ידועים בציבור וחיים בבית 20 שנה. קיים הסכם חיים משותפים לפיו הבית עובר בשלמות לבן זוג אחד. הבית לא רשום בטאבו, אלא רק במינהל. הנכס מהוון. האם חייב לבצע העברה של הזכויות במינהל או שאין הכרח? אין תכנון למכור את הבית בעתיד ובכלל. האם בביצוע העברת זכויות מבן הזוג האחד לבן הזוג השני במינהל - יהיה תשלום של מס שבח או מס רכישה? יצוין כי זה לא נכס יחיד לשני בני הזוג, יש להם נכסים נוספים. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אירן סיבוני

לא ניתן לתת ייעוץ משפטי ללא בדיקת המסמכים הרלבנטיים , הסכם הממון ותנאיו הזכויות בנכס וכיוב' כנ"ל לגבי תשלומי המיסים. ממליצה להתייעץ עם עו"ד באופן פרטני.