יהודה

תמ"א 38/2 - הריסה ובניה של בניין קיים

שלום רב, אני גר בבניין של ארבע קומות . ארבע דירות. כל דירה קומה . סה"כ ארבעה דיירים. קראתי שלצורך הריסה ובניה נדרש רוב של 80% . אני מתנגד לעסקה לא בגין הטבות כלשהן אלא בגין איכות בניין של ארבעה דיירים לעומת עשרות דיירים עתידיים. אני מהווה 25% מהבניין. האם אוכל להתנגד לעסקה ? תודה רבה מקרב לב

item.Author מנהל הפורום עו"ד אירן סיבוני

שלום וברכה, תיקון בחוק פינוי בינוי הפחית את הרוב הדרוש לצורך הסכמה וכיום הרוב הדרוש עומד על 67% (ולא 80% כבעבר). בבניין בו יש 4-5 דירות יש צורך בהסכמת הדיירים שבבעלותם שלוש דירות לפחות מהדירות בבית המשותף. התנגדותך לביצוע הפרוייקט מהטעם שפירטת עשוייה להיחשב כסירוב בלתי סביר . נכון שמספר הדיירים ישתנה משמעותית, אך אני מניחה שמדובר בבניין ישן מאוד ואיכות החיים של הדיירים שיקבלו דירה חדשה ובטוחה ישתנה לאין שיעור ובוודאי שערך דירתם יעלה משמעותית.