אילאיל

תשלום מס רכישה דירה שניה

יש לי דרה בבעלות של 7 שמיניות שתכננתי למכור ובעזרתה לממן רכישת דירה חדשה שתהיה מותאמת יותר לצרכים שלי רכשתי את הדירה ודיווחתי שזו תהיה דירה יחידה לצורך מס רכישה מדובר בדירה בבניה מקבלן ולמיטב הבנתי יש לי זמן למכור את הדירה שבה אני מתגוררת עד 18 חודש מקבלת טופס 4 לדירה החדשה כדי שאהנה ממס רכישה לדירה ראשונה מכיוון שיש לי קשיים כרגע במכירת דירת המגורים שלי עלתה בי מחשבה שאולי תהיה אפשרות להעביר לילדים שלי 2 שליש מהדירה ללא תמורה ולהעזר בלקיחת משכנתא שתמומן מדמי שכירות כדי שלא אצטרך לשלם על הדירה החדשה מס רכישה כדירה שניה האם העברת 2 שליש מהדירה לילדים במתנה תחשב לתכנון מס? האם זה יכול לעזור לי? אשמח לתשובת יודעי דבר

item.Author מנהל הפורום עו"ד אירן סיבוני

ראשית , ע"פ החוק המועד שבו הינך רשאית למכור את הדירה הראשונה, הינו תוך 12 חודשים מיום מסירת החזקה בדירה החדשה ע"י הקבלן. לעניין זה, ‘מכירה’ כוללת גם עסקת מכר בדרך של העברה ללא תמורה של הדירה הישנה, אך יש לשים לב כי העברת הדירה ללא תמורה אף היא עשויה להיות מחוייבת במס, לכן חשוב להיוועץ בעו"ד לפני קבלת ההחלטה בעניין.