צחי **

ערבות בעת רכישת דירה מקבלן

1. נניח המקרה הגרוע ביותר שהקבלן פושט רגל, המדינה לא נכנסת לאירוע והבנק לא ממנה קבלן חדש, האם הבנק יחזיר לי את הכספים (להבנתי, הבנק הלווה לקבלן כסף ובמקרה כזה לקבלן לא יהיה להחזיר וכך הכספים שלי ישמשו אותו, הוא גובר עליי בסדר הנושים - האם אני טועה) 2. הערבות היא לא על החלק המע"מ, האם במקרה שכזה המדינה תחזיר לי את חלק המע"מ 3. מה קורה במהלך 14 הימים בין התשלום למתן הערבות, האם הכספים שלי בטוחים 4. לצורך הבנה - הערבות היא למעשה תחליף למתן הערת אזהרה/רישום בטאבו? 5. להבנתי לערבות יש תוקף שיכול להיות מוקדם מרישום הערת אזהרה/רישום בטאבו עבורי - מה עושים במקרה שכזה (נאמן) - אם אפשר להרחיב בנושא

item.Author מנהל הפורום עו"ד אירן סיבוני

ערבות חוק מכר היא בטוחה שניתנת מכח חוק המכר (הבטחת השקעות של רוכשי דירות) מטרת החוק היא להבטיח לקונים בפרויקט נדל"ן שיקבלו את כספם במקרה והעסקה לא מתממשת כמתוכנן והם לא מקבלים את הדירה שרכשו אם זה בעקבות פשיטת רגל של הקבלן, או בעקבות בעיות אחרות שאינן מאפשרות את הוצאת הפרוייקט אל הפועל. ערבות חוק מכר היא הסעד העיקרי שניתן לקונים בתחילת העסקה (כאשר בהמשך הקבלן רשאי להחליפה בבטוחות אחרות, כמו למשל רישום הערת אזהרה).במקרה של מימוש הערבות התאגיד הבנקאי או המבטח ישיב לקונה את הכספים ששילם ללא רכיב המע"מ, במקביל התאגיד הבנקאי או המבטח יפנה אל המדינה בבקשה לקבל מקרן המע"מ הממשלתית את הסכום שבגובה רכיב המע"מ ויהיה אחראי להעביר סכום זה לידי הקונה