אריאל

עזיבת דירה לפני תום החוזה בנסיבות מורכבות יותר

אני בעל דירה , שוכרים מבוגרים האריכו ביוני 24 חוזה שכירות שנה רביעית. לפני כחודש הבת שלהם הודיעו שהם רוצים לעזוב את הדירה ולעבור לגור איתה בגלל בעיות בריאות. אני תכננתי במהלך השנה הזו לנסות למכור את הדירה מתוך ידיעה שיש לי מספיק זמן עד יוני 25. אין בחוזה ביננו "סעיף יציאה" לפני מועד תום השכירות. אם לא הייתי רוצה למכור את הדירה, בשמחה הייתי פועל למציאת דייר אחר בהקדם. אולם, אני מתכנן למכור ולא יהיה זה הוגן להכניס דייר חדש ולאחר כשנה לסיים איתו את החוזה. גם מתוך רצון לגילוי נאות , סביר שלא אמצא במהירות דייר שיסכים להכנס לשנה בחבד עם כל העלויות הכרורות במעבר דירה של זוא או משפחה. לא סביר שלפני שלושה חודשים לא ידעו שמצב בריאותם לא מאפשר להם להמשיך את השכירות וחתמו לשנה נוספת ופתאום המצב כל כך קיצוני כך שהם רוצים לעזוב תוך חודש. מה החוק או הנטיה המשפטית במקרה זה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אירן סיבוני

קשה לענות על שאלתך מבלי לבדוק את הוראות הסכם השכירות וכן הארכות אם ישנן. על פניו הסכם שנכנס לשנתו הרביעית מבלי שיש בו אפשרות יציאה בהודעה מראש או בתנאים כלשהם הוא בעייתי וכובל את השוכר. ממליצה להיוועץ בעורך דין בעניין זה ואולי להגיע להסכמה עם השוכרים ולבצע מאמץ משותף למציאת שוכר חלופי ליתרת התקופה.