גל לוין

השאלה שלי היא כשקונים דירה מקבלן , הדירה רשומה בחברה המשכנת שהיא החברה של הקבלן

האם כמקבלים טופס 4 ומפתח זה רשום במקום אחר כלומר אחרי טופס 4 מעבירים לרמי ואז כשיש טאבו אחרי כמה שנים זה עובר לטאבו, כלומר את יכולה לרשום שכשקונים דירה מקבלן עד לטאבו איפה רשומה הדירה, נאמר כשחותמים חוזה ואז כשיש טופס 4 ואז כמקבלים מפתח. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אירן סיבוני

בדירות שאינן רשומות עדיין בטאבו אז עו"ד הקבלן מנהל את רישום זכויות הדיירים ומהווה "חברה משכנת", עד לרישום הבית המשותף בלשכת רישום המקרקעין. צריך לבדוק באופן פרטני את סוג הזכויות במקרקעין ואת התחייבויות הקבלן בהסכם המכר.