לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלכסנדר

המשך להבנה משאלה קודמת

עו"ד סיבוני תודה על המענה. הוספת מה קובע "מכירה" ועדיים אני מנסה לשלול. 1. צינת: הוחרג מוכר דירה שלא בנה אותה בעצמו ולא קיבל מהקונה תמורה בעד מכירתה. אדם שרכש דירה מחברה יזמית אינה בנה את הדירה בעצמו, אכן? אם אני פלוני שילמתי 90% ליזם חשבון הליווי, 10% שולם לאדם-רוכש הראשון, זהו אומר שאדם לא קיבל תמורה בעד מכירתה? (אלא קיבל בעד מכירת 10% זכות חוזית לא בעד דירה). האם אני צודק? 2. לעניין סעיף 9 מדובר בחזקה הניתנת לסתירה שלא מתקיימת אצלך, אבל עדיין אין זה אומר שלא קנית על מנת למכור. אדם לא החזיק כלל בדירה ומכר את הזכות לדירה. אדם שישילם 10% אני טוען שאין מה לדבר כלפיו לא על דירה ולא על חזקה, שאלתי האם אני צודק אני מנסה לשלול שאדם רכש על מנת למכור דירה. וחוק המכר חל על הקבלן ולא של אדם שרכש ומכר 10% זכות לדירה ולא דירה. אני צודק בפרשנות שלי לסעיפים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אירן סיבוני

לעניות דעתי כן מדובר במכירה, אבל צריך לבדוק פרטנית עוד מספר פרמטרים. צריך לזכור שחוק המכר מכוון להגן על כספם של רוכשי דירות חדשות ולכן אם במסגרת רכישת דירה חדשה, ייתכן מצב בו מי שרכש דירה מיזם יבקש למכור את אותה הדירה אשר עתידה להימסר בעוד כמה שנים, הרוכש השני, מבחינתו, רוכש "דירת קבלן" חדשה העתידה להימסר לו בעתיד. במקרה כזה, ככל וכוונת הרוכש הראשון הייתה רכישת הדירה על מנת למכרה, יחולו על הרוכש הראשון כלל החובות שחוק המכר מחיל על מוכר דירה, בדומה לחובות שחלו על היזם שמכר את הדירה מלכתחילה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין