משפטי– זאפ
משפטיפורומיםייעוץ וליווי לחברות ושותפויות, הקמת חברות ועסקיםהאם ניתן לערער על החלטת מפקח בנייה של מועצה מקומית, בנושא-אישור קבלת תעודת גמד? לפי איזה סעיף ניתן לערער ולמי?

מנהלי הפורום

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

בוגר המכללה למינהל – מקים ושותף במשרד. המשרד עוסק בתחום הרחב של המשפט המסחרי לרבות בליווי ויעוץ רכישת נכסים ו/או במכירתם, עריכת הסכמים מסחריים ועריכת חוות דעת מסחריות ומתן ייעוץ משפטי שוטף. בנוסף, משרדנו מספק ללקוחותיו שירותים משפטיים בתחום דיני התאגידים לרבות סיוע בהקמת חברות ושותפויות, עריכת הסכמי מייסדים ושותפויות, עריכת הסכמי מכירת / רכישת מניות, הקצאת מניות, הסכמים בין בעלי המניות והסכמי הלוואה.

קביעת פגישה
0539374036
חזרה לפורום

האם ניתן לערער על החלטת מפקח בנייה של מועצה מקומית, בנושא-אישור קבלת תעודת גמד? לפי איזה סעיף ניתן לערער ולמי?

שלי
שלי יואל

סיימתי לבנות ! קבלתי והגשתי את כל האישורים למועצה. נקבע לי בקורת של ממפקח המועצה, לטענתו יש לי במרתף תשתית (סניטציה) לבנית יחידה נוספת שלא מופיעה בהיתר. הוצאה לי במועצה לבנות יחידה נוספת לפי הוראת השעה 117 פיצול דירות. בדקתי, אין כדאיות כלכלית. פרקתי עד יסוד את כל התשתיות ( כולל איטום בבטון, וחיפוי באריחי קרמיקה, איפה שיש חיבורי צנרת , פרקתי את השלושת מחלקי המים, חמים, קרים, כניסה לביוף , פורק כניסת מים ותשתיות של דוד השמש למרתף וכדומה) סניטציה. בצעתי בדיקת אטיימות.! החשש שלי שזה לא יעבור את הבדיקה הקרובה? כל הפירוק והרכבה מחודשת מצולם ומתועד. בברכה, יואל

RE:
גיא הרשקוביץ עו"ד מגשר ונוטריון
גיא הרשקוביץ עו"ד מגשר ונוטריון

שלי בוקר טוב, חשוב להבין מדוע לדעתך יש חשש שזה לא יעבור את הבדיקה הקרובה? ככלל בדרך כלל ערעור הוא פנימי בתוך המועצה לוועדה מסוימת ורק לאחריו חיצוני לערכאה ברוב ה]עמים זה ביהמ"ש מחוזי. במקרה שלך חשוב להבין האם כבר הייתה ביקורת קודמת וכמובן לעיין בהחלוטתיהם הקודמות כדי להבין בכלל את הנימוקים ואת סיכויי הערעור. מוצע להתייעץ בפרטי