בעל חנות זייף חתימה שלי
בעל החנות שאני משכירה זייף חתימה שלי על מסמך שמעולם לא חתמתי עליו. במסמך כתוב שאני מסכימה שהכל היה תקין כשנכנסתי לחנות, אני לא חתמתי על המסמך הזה אבל החתימה שלי מופיעה שם זה אומר שהוא זייף את החתימה שלי ועכשיו הוא מאיים בתביעה כי יש כל מיני בעיות בחנות. מה אני עושה?
שלום אורן, בשלב ראשון, רצוי לבקש מבעל החנות לראות את המסמך המקורי. אם תגלה שקיים מסמך מקורי ולא צילום, כי אז בוודאות לא נעשתה העתקה ממוחשבת של חתימתך ממסמך אחר. בשלב שני, יש להכין חוות דעת מומחה להוכחת טענת הזיוף- דהיינו, להשוות בין החתימה שבמחלוקת, לבין חתימות שלך על גבי מסמכים אחרים (כולל דוגמת חתימה בבנק). אם תעביר לי בפקס את המסמך שבמחלוקת וגם דוגמאות חתימותיך, אוכל להתייחס לעניין בצורה מפורטת . אתה מוזמן להתקשר אלי לטל 04-6266866 בברכה,
אורן שלום רב, יש מספר שאלות שזקוקות להבהרה: האם אתה טוען שהחתימה שלך, אך מעולם לא חתמת על מסמך כזה, או שאתה טוען שהחתימה על המסמך אינה חתימתך? כמו כן, האם ראית את המסמך המקורי, או שיש רק צילום? במידה והטיעון הוא שהחתימה אינה חתימת- ניתן להוכיח זאת, תוך השוואה לחתימות אחרות שלך. במידה והטיעון הוא שהחתימה שלך, אך לא חתמת על המסמך, יתכן שבעל החנות זייף חתימתך בשיטת העתקה צילומית ממסמך אחר (בעזרת מחשב). במקרה כזה-לא קיים מסמך מקורי, אלא רק צילום. אם תכתוב הבהרה ותענה לשאלותי, אוכל לעזור ולכוון אותך לגבי ההמשך. בברכה,
החתימה היא שלי אבל אני לא חתמתי על המסמך. מה שכתוב בדף מודפס ולא כתוב בכתב יד רק החתימה רשומה בכתב יד לא שלי אבל נראית ממש כמו החתימה שלי. הוא שלח לי דוגמא של המסמך במייל ולא ראיתי את המסמך בעיניים. זה ברור שהוא זייף את החתימה השאלה מה אני אמורה לעשות? תןדה