לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רוני

חשש לביטול צוואה ע"י אחים שאינם יורשים

שלום. אימי בת 90 וצלולה בדעתה, שתחיה, הודיעה לי שאחותי ואני יורשות בלעדיות מתוך 7 ילדים. האם אחיי יכולים להפקיד ברשם לענייני ירושות צוואה פיקטיבית על פי 2 עדים, בטענה שאימי היתה לפני מותה (חלילה),ולבטל את הצוואה הקיימת שנעשתה על פי שיקול דעתה הצלולה של אימי? איך עליי לבטח שקיום הצוואה תעשה על פי רצונה של אימי? תודה, רוני

רוני

לעו"ד פנינה שלום! אימי עדיין חייה ברוך השם :) העלתי אפשרויות עתידיות ושקרו בעבר במשפחתי. ידוע לי בוודאות שאחיי ינסו להכשיל בכל דרך את צוואתה של אימי שנעשתה מרצונה החופשי. אימי פנתה לגריאטר לקבלת חוות דעת על צלילות דעתה וצוואתה נעשתה כחוק ע"י עו"ד נוטוריון ובנוכחות שני עדים ושניהם הופקדו ברשם לענייני ירושות וכל זאת לפני שנתיים (בערך). צלילותה בהירה ועניינית למרות היותה בת 90, והיא שואלת מה עליה לעשות, כשהינה עדיין בחיים כדי לאבטח שצוואתה תתקיים כלשונה ואחיי לא ימציאו 2 עדים פקטיביים שירשמו כביכול "לדבריה" בטרם לכתה, ובכך ישנו את "צוואתה" לטובתם ויפקידו "צוואה חדשה" שתחליף את צוואתה האמיתית. לשאלתי, חלילה בעת גסיסה ועל פי "2 עדים" פקטיביים, ניתן לשנות את צוואתה הנוכחית? למרות שאימי לא תדבר או תשנה את צוואתה והם ימציאו צוואה פיקטיבית לטובתם? מקווה שהייתי ברורה הפעם :) בתודה, רוני

פנינה אריאלי-גרפולוגית משפטית

רוני שלום רב, אינני עו"ד, אלא גרפולוגית משפטית, דהיינו מומחית לכתב יד, כלומר- בודקת טענות זיוף למיניהם. השאלה שלך היא תיאורטית בלבד, ביחס למה שעלול לקרות. ממליצה לך להסריט ולהקליט את אימך עוד בחייה.זאת יכולה להיות עדות/הוכחה לרצונה החופשי. בברכה,

פנינה אריאלי- גרפולוגית משפטית

בהמשך לתשובתי הקודמת, אני רואה שפנית לפנית לפורום צוואות באתר וכתבת שם עוד נתון שלא כתבת לי. לפי פנייתך לעוה"ד מנהל הפורום, אני מבינה שבצוואה האחרונה אין חתימה של אימך, אלא חתימה של שני עדים מתוך "עדות שמיעה". האם הבנתי נכון?

רוני

פנינה שלום, שוב, אימי עדיין חייה ונמצאת איתנו ברוך השם! אימי חתמה על צוואתה והכל כשר. התאוריה היא סיטואציה עתידית: אימי העלתה אפשרות, שהיא לא יודעת איך תמות (חלילה), אך חוששת שהאחים הלא יורשים יפקידו תחת צוואתה מן צוואה חדשה או זכרון דברים שיכתבו ויחתמו על ידי כביכול 2 עדים שהינם פיקטיביים (סביר שיפצו אותם כספית), בכדי לשנות את צוואתה האמיתית. האם ניתן להפקיד כיום, כשאימי בריאה וצלולה ברשם לענייני ירושה צוואה שתופקד ע"י "2 עדים", בטענה שאימי חלילה על ערש דוויי וישנו את צוואתה הנוכחית? אחיי ערמומים ומסוגלים לכל, עד כדי להחליף צוואתה וליצור "צוואה פיקטיבית ע"י 2 עדים פיקטיביים". שהרי רשם לענייני ירושה לא יבוא לבדוק את מצב בריאותה של אימי שהיא מצב טוב ובצלילות דעתה.

פנינה אריאלי-גרפולוגית משפטית

שלום רוני, משתתפת בצער על פטירת אימך. לשאלתך- אדם יכול לעשות צוואה שמבטלת צוואה קודמת. כדי להוכיח את הטענה שהצוואה האחרונה מזויפת, יש לבדוק חתימתה על צוואה זו, בהשוואה לצוואה הקודמת ובהשוואה לחתימות אחרות של אימך שאין עליהן מחלוקת. מתי נעשתה הצוואה האחרונה? מה היה מצבה של אימך במועד החתימה על הצוואה האחרונה? האם הצוואה הראשונה חתומה ע"י עדים? לעיתים, אני מתבקשת לבדוק את מצבו הנפשי של החותם בעת החתימה על הצוואה, כדי לראות אם הופעל על החותם לחץ כלשהו. אשמח לעזור ולתת לך חוות דעת ראשונית על סמך החומר שבידך. בנוסף, ממליצה לך להיכנס לפורום צוואות באתר ולהתייעץ עם עו"ד שמנהל את הפורום . בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גרפולוגיה משפטית