מועד תחילת ההכרה בנכות המוסבת - 16.10.18 כהחלטת הועדה הרפואית לפי תקנה 9 או 12.11.18 כהחלטת קצינת התגמולים
הועדה הרפואית שדנה בעניני ביום 13.1.19,לפי תקנה 9 לתקנות הנכים, קבעה כי הנכות בגין כלי הדם הפריפריים ממנה אני סובל, הינה תוצאה ישירה של נכות הסכרת המוכרת לי כנכות קבועה, וכי תחילת ההכרה בנכות מוסבת זו תהא החל מיום 16.10.18, עת אושפזתי בבית החולים לאחר התייעצויות עם רופאים המומחים בתחום, ועברתי צינטור לעורק הפומרלי ברגל ימין. הועדה הדגישה כי עלי לקבל את כל הטיפולים המתאימים הקשורים למחלת כלי הדם כולל צינטורים, הזלפות אליומדין וטיפול בפצעים ברגלי. אציין כי נאלצתי לפנות לועדה הרפואית לאחר שרופאי אגף השיקום אליהם פניתי קודם לכן, סרבו להכיר בנכות בכלי הדם ברגלי כחלק מסיבוכי נכות הסוכרת (למרות שכל המומחים עמם התייעצתי קבעו שהקשר בין נכות הסוכרת לפגיעה בכלי הדם ברגלי ברור ומוכר ברפואה באופן מובהק), וקבעו שאין לה קשר לנכות זו, ולכן דחו את בקשותי להחזר הוצאות שהוצאתי בגין נכותי זו . בניגוד להחלטת הועדה הרפואית באשר לתחילת ההכרה בנכות המוסבת, קצינת התגמולים באגף השיקום, הגב' כריסי, הודיעה לי במכתבה מיום 11.3.2019 כי תחילת ההכרה בנכות המוסבת תהיה רק מיום 12.11.2018, המועד בו הגשתי את בקשתי לועדה. קצינת התגמולים מציינת במכתבה כי "קצין התגמולים פועל בהתאם לסעיף 81 א. לחוק הנכים והפסיקה, לפיכך מועד הזכאות לתגמולים הינו מועד הגשת בקשה זולת אם קבעה הועדה הרפואית מועד מאוחר יותר". אודה לקבלת חוות דעתכם לאור הנסיבות שתארתי לעיל, באשר למועד ההכרה בנכות המוסבת - האם כהחלטת הועדה הרפואית ב16.10.19 - שאז אהיה זכאי לחלק מההוצאות שהוצאתי בגין הניתוח או רק מאוחר יותר כהחלטת קצינת התגמולים, תודה רבה, דב פינקל
שאלות נפוצות:
אלי כהן