מיסים, קופת גמל וקרן השתלמות ברילוקיישן לארה"ב
שלום רב, לבעלי הוצע רילוקיישן לאיזור פיניקס אריזונה למשך כשנתיים. יש לי מספר שאלות בנושא: 1. נושא המיסוי - הבנתי שבתור תושב ישראל הוא מחוייב במיסים בארץ ובמקביל גם בארה"ב יש מס הכנסה+ social security . איך שני הדברים משתלבים יחד? האם נצטרך לשלם פעמיים? 2. אילו מיסים אני בתור זוגתו (שלא תהייה לה הכנסה) אצטרך לשלם בארץ? 3. האם אוכל להמשיך להפריש באופן עצמאי לקופת גמל וקרן השתלמות? 4. האם אהיה זכאית לקבל אשרת עבודה בארה"ב? הבנתי שברלוקיישן מקבלים ויזה מסוג L שמאפשרת לבת זוג להגיש בקשה לאשרה, אבל האם זה מעשי בפועל וכמה זמן לוקח? תודה רבה מראש
היי מרינה לגבי מעבר לארה"ב ומיסוי, בין ישראל לארה"ב ישנה אמנה למניעת כפל מס. משמע, כל מס שישולם בארה"ב יוכר כמס בגין הכנסה גם בישראל. בעת המגורים בארה"ב, באם החברה המעסיקה היא אמריקאית, תשלמו מיסים לפי החוק באריזונה. בעת שובכם לארץ תבחן סוגיית התושבות שלכם (תקופה של שנתיים אינה מקנה מעמד של תושב חוזר) ובאם לא תוכרו כתושבים חוזרים, תאלצו להשלים את ההפרש בין מה ההכנסה ששולם לזה שנקבע בישראל וכן לשלם ביטוח לאומי בארץ. לגבייך, כל עוד אין הכנסה, אין מיסים מהכנסה. מה שכן, את יכולה להמשיך לשלם ביטוח לאומי מינימלי כדי להמשיך לשמור על זכויותיך בישראל לגבי הפרשות לקופת גמל וקרן השתלמות - אין הגיון מיסויי להפריש לקרן השתלמות, מאחר שאת מפסידה את הטבת המס הקיימת למי שמפריש משכר ישראלי. אני ממליצה לבחון עם יועץ פנסיוני את נושא קופת הגמל והשמירה שלהם בעת השהייה בחו"ל אשרת עבודה בארה"ב - תלויה בסוג האשרה שבעלך יקבל והזכויות של בן הזוג מכורח האשרה הזו בברכה עינת
שלום, אני מתכנן רילוקיישן לסיאטל. לגבי המס - בעת שובנו לארץ, במידה ונקבל מעמד של תושב חוזר (אנו מתכננים לשהות כ - 3 שנים שם), האם נהיה פטורים ממס? בברכה ליאור