לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שירה

נזק לשכן

שלום, אנחנו מתגוררים בבניין וערכנו שיפוץ בדירה.,לאחר השיפוץ השכן מלמטה התלונן על נזילה. חברת הביטוח לא מצאה מה הבעיה ומי שכן מצא היה קבלן השיפוצים. הסתבר שיש בריחת מים מפס הניקוז באחת האמבטיות ( הקבלן טען שזה בגלל המבנה הלא מוצלח של פס הניקוז). הוא ביצע איטום נוסף. קישרנו בין חברת ביטוח הדירה שלנו לשכן והוא הגיש את כל המידע והמסמכים הנדרשים לתביעה. כעת חזרו אלינו מחברת הביטוח שדחו את התביעה בטענה שנגרמה מהשיפוץ וצד ג׳. האם יש טעם להתעקש ולנסות לשנות את ההחלטה של חברת הביטוח? אם לא מה החבות שלנו לשכן? לפי איזה קרטריונים עלינו לפצותו? האם כדאי להתעסק עם הביטוח של הקבלן?

אמיר שושני

קשה לי לתת תשובה מושכלת בלי לראות את הפוליסה, אבל פוליסות ביטוח מכסות בדרך כלל אירוע שהוא תוצאה של גורם חיצוני-אלים. אם הדבר נובע כתוצאה מהתקנה לא מוצלחת, ומלכתחילה המים נזלו - נראה שהם צודקים, אבל אם מדובר מהתקנה לא מוצלחת של פס הניקוז, אבל בתחילה עדיין לא היתה נזילה, ואבל לאחר מכן קרה משהו שבגללו נהרס האיטום, הם לא צודקים. בלי קשר לזה, לכם יש חבות מלאה כלפי השכן, שיאמר בצדק שאותו לא כל כך מעניין למה היתה הנזילה. אתם צריכים להחזיר להם את המצב לקדמותו, וכן לפצות אותם על כל הנזקים הישירים שנדרמו להם כתוצאה מכך. אם מדובר בסכום משמעותי, הייתי תובע את הביטוח שלי ואת הביטוח של הקבלן. שיריבו ביניהם.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ביטוח ותביעות רכוש