נזק ישיר או עקיף לציוד אלקטרוני בבית עקב שריפה בארון חשמל בבניין מגורים
אירעה שריפה בארון חשמל בבניין מגורים ,החשמל בבניין הופסק, כל תשתיות החשמל נפגעו, נכנס לבניין בשלב מסויים של השריפה מתח גבוהה מהספק של חברת חשמל או הקצר בארון החשמל בבניין גרם להשבתת מכשירי חשמל אלקטרוניים בדירתי ובדירות דיירים אחרים. שמאי הביטוח שהיה מודע לנסיבות ולנזק מבקש הוכחות לקשר בין השריפה לנזקים ולא אישר הנזקים במכשירי החשמל הבייתים. ערעטר לחברת הביטוח גם הוא לא נשא פרי כי טוענים שם שהנזק למכשירי החשמל הוא נזק עקיף מהשריפה ולא ישיר. לנו ברור כי השלכות שריפת ארון החשמל הם שגרמו לנזק במכשירי החשמל והוא נזק ישיר, עובדה ששהביטוח שהביטוח נשא בכל הוצאות הקמת תשתית חשמל חדשה בבניין עקב קריסת התשתית הישנה. אנא תשובתך האם נזק ישיר או עקיף? ברור לנו כי נזק עקיף למשל יכולים להיות מקרים של קילקול מוצרים במקרר עקב הפסקת זרימת החשמל לדירות וכו. נראה שחברת הביטוח מנסה להתחכם, סוכן הביטוח טען שהיתה התייעצות עם עורכי הדין של החברה. תודה
התשובה לשאלה שלך נעוצה בתשובה לשאלה מה גרם למתח לעלות. הרי אם ארון החשמל נשרף, מתח לא עובר. אם הוא לא עובר, אין נזק. אני הייית מתייעץ עם מהנדס חשמל שיסביר לי למה מכשירי החשמל ניזוקו, ואחרי שהתשובה לשאלה הזו תינתן, אפשר יהיה לסווג את הנזק כנזק ישיר או עקיף.
תודה על התשובה מה שקרה בפועל, התחילה שריפה בארון החשמל ,נכנס לבניין חשמל במתח גבוה 360 וולט במקום 220 וולט כיוון שמתקן הבניין הושבת ולאחר מכן נפסק החשמל בבניין בכלל תוך גרימת קצרים בארון החשמל עד שריפת כל רכיביו ותשתיות החשמל בבניין, מהנדס החשמל של הבניין טוען שמפלי המתח בבניין, כניסת מתח גבוהה- מכת מתח והקצרים בארון החשמל גורמת בסבירות גבוהה לנזקים והשבתת מכשירי חשמל. טענת חברת הביטוח - זה שהמכשירים לא נשרפו כתוצאה מאש ישירה אומר שזה נזק עקיף של השריפה. מצד שני חבר הביטוח שילמה את שיקום כל תשתיות החשמל בבניין ובדירות - הוקמו מחדש ומודעת היטב לנזק שנגרם שם עקב השריפה. מקווה שעכשיו כל הנתונים ברורים, שוב תודה
לי זה נראה כמו נזק ישיר.