פוגע ברכב טען שהוא הנהג בזמן שיתכן שאדם אחר נהג
שלום רב, רכב של קרובת משפחה נפגע בתאונה קלה מרכב מסחרי של תושבי מזרח ירושלים. בעת הפגיעה יצאו כמה אנשים מהרכב ואחד מהם, הבעלים, טען שהוא הנהג, למרות שלא היה ברור לחלוטין מי מהאנשים שיצאו מהרכב. מה שתרם לכך הוא זה שנהג בגלל זווית העצירה של הרכב והעובדה שכמה אנשים יצאו ממנו יחד והלחץ של אותה אישה. קרובת המשפחה דיווחה לחברת הביטוח שהנהג הוא זה שטען בפניה שנהג לפי טענתו, הגם שלא היתה בטוחה מי מהאנשים היה הנהג בפועל. לאחר מכן ובעקבות שיחות טלפון בין קרובת המשפחה לבעלים, התעורר בה החשד שלא הבעלים הוא זה שנהג ברכב, אא אדם נוסף שלא היה מבוטח. היא הסיקה זאת כשנרמז לה שאם תטען שלא הוא נהג, היא לא תזכה לקבל את דמי הביטוח. בתגובה, קרות המשפחה שלי טענה בפני הביטוח שיתכן שאדם אחר נהג ברכב. בתגובה, חברת הביטוח של הבעלים הודיעה לה שהיא שיקרה להם בגרסתה הראשונה ושהיא לא מוכנה לשלם את הכסף. הביטוח של קרובת המשפחה שילם את התיקון, אך את ההשתתפות העצמית וירידת הערך בגובה אלפי שקלים, היא נאלצה לממן בעצמה. שאלתי היא, האם יש מוצא מהעניין. האם החוק אכן פוסל את זכותה לקבל פיצוי מהביטוח של הפוגע לאור אי הבהירות לגבי הנהג בפועל? האם העובדה שהבעלים שאישר לאדם אחר לנהוג ברכב, אינו נחשב מבחינת החוק למי שחברת הביטוח שלה חייבת לשפות את נפגעיו? האם יכולה לעמוד לה הטענה שהיות שקפצו מהרכב כמה אנשים יחד, ובתוך הסיטואציה שבה היתה נסערת ולבדה, היא לא שמה לב מי היה הנהג בזמן הפגיעה? האם כאשר אין עוררין שהרכב המבוטח פגע, גם אם הדיווח היה שגוי/מבולבל וכאשר הבעלים מודה בפגיעה (בהקלטה), אינה מחייבת את חברת הביטוח לשלם לנפגע ואז לתבוע בעצמה את בעל הרכב? בהנחה שעליה להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות, איזו טענה יכולה לעמוד לה והאם היא צריכה לתבוע את בעל הרכב, חברת הביטוח שלו, או שניהם? כיצד הכי נכון לפעול? התאונה היתה לפני חודשים רבים ובעל הרכב טוען שגם הוא תובע את חברת הביטוח שאינ המוכנה לשלם לו את דמי הביטוח ולכן הוא אינו מוכן לשלם את הנזק גם לה, למרות שאינו מכחיש שנהג ברכב ופגע בה בעצמו (בין אם זה נכון ובין אם לאו).
היא תטען בבית המשפט בדיוק את מה שאמרת. היא לא יודעת מי נהג, ולכן היא תובעת את הבעלים של הרכב, כי או שהוא נהג או שהוא נתן למי שאין לו ביטוח לנהוג
תודה. אותה קרובת משפחה רוצה לתת לפוגעת למצות את האפשרות שתשלם מתוך התחשבות בה, לבקשתה. האם עצם ההמתנה יכולה לפגוע בה בבואה לדרוש פיצוי מחברת הביטוח של הרכב השכור אם הפוגעת תחליט לא לשלם בסופו של דבר? (זה מה שהיא רוצה לעשות, כי הבטיחה לה שלא תערב את חברת ההשכרה כשאמרה שתשלם לה). כמה זמן "יש לה" עד שתוכל לפנות לחברת ההשכרה ומה הסיכון באי פניה מיידית, אם קיים? האירוע קרה לפני כמעט שבוע.
תודה. השאלה היא אם בתביעה עליה לתבוע רק את הנהג, או גם את חברת הביטוח ולתת לבית המשפט (לתביעות קטנות) להחליט מי האחראי ומה חלקו. לכאורה היא היא לא אמורה לתבוע את חברת הביטוח שלו שיש לה חבות ביטוחית כלפיה והיא זו שאמורה לתבוע את המבוטח שלה? לפי הפוגע, הוא תובע בעצמו את חברת הביטוח שלא משלמת גם לו. אציין שמדובר ברכב של תושב מזרח ירושלים. יש סיכון שתביעה של האדם עצמו לא בהכרח תניב את הפיצוי.