פוגעת ברכב מבקשת לא לערב את הביטוח של רכב מושכר
בהמשך לשאלתי הקודמת, אני רוצה בבקשה לברר עניין נוסף לגבי אותו רכב, שנפגע לאחרונה ע"י נהגת אחרת באירוע אחר (האירוע הקודם היה לפני כ 7 חודשים). לפני יומיים, ללא קשר למקרה הקודם, פגעה ברכב של קרובת משפחה צעירה ברכב מושכר, כאשר הצעירה הודתה בפגיעה, אך דרשה לא לערב את חברת ההשכרה, כי היא כבר היתה מעורבת בתאונה אחרת זמן קצר קודם עם רכב משוכר (שלא באשמתה לטענתה). להבנתי, הנזק יקר לתיקון ויכול להתכם ב 7000 ש"ח ומעלה, בהערכה גסה. לאור האירוע הקודם שתיארתי, השאלה אם העובדה שקרובת המשפחה תמתין מתוך התחשבות בבקשה של אותה בחורה, יכולה למנוע ממנה פיצוי מחברת הביטוח של חברת ההשכרה, במידה ואתה צעירה תחליט לא לשלם בסופו של דבר? לא ברור לי מה האינטרס שלה לא לרצות להפעיל את חברת הביטוח, כי מדובר בנזק לא קל (דלת + כנף אחורית) והעלות לה תהיה גבוהה מההשתתפות העצמית, אבל אולי היא חוששת שלא יסכימו להשכיר לה שוב רכב. שאלתי היא מה נכון מבחינתנה לעשות ולשמור על זכויותיה כדי לקבל פיצוי, מבלי לפגוע בפוגעת. האם יש מהלך נכון שיאפשר למצות ובלחון אם היא מוכנה לשלם את הפיצוי (דבר שייקח כשבועיים להערכתי), או האם עיכוב כזה יכול לפגוע בה?
היא צריכה להודיע לביטוח של השניה. ההחלטה האם לתבוע אותם או לא היא החלטה של הנהגת השניה, שיכולה להגיד להם "אני משלמת" אם היא תשלם התביעה תבוטל