דרישת פיצוי נזק מתאונה לאחר 4 שנים
לפני ארבע שנים אשתי פגעה המנירות נמוכה במונית מאחור כאשר למונית נגרם נזק קטן מאוד ולמכונית של אישתי לא נגרם כלל נזק. אשתי סיפקה את כל הפרטים לנהג כולל מספר הנייד שלה ופרטי הביטוח המקיף והסיכום היה שהנהג יתקשר אליה. מאז לא שמענו ממנו ולא הודשה שום תביעה לביטוח. היום התקשרו ממשרד עו"ד בדרישה שנשלם 1000 ש"ח על הנזק או שהם יתבעו את אישתי. ביררנו עם סוככנת הביטוח והיא אישרה שלא הוגשה שום תביעה בנושא. כמו כן אני לא מאמין שהנזק שנגרם הוא אכן 1000 ש"ח. מה היא הדרך הנכונה לפעול ?
יש לכם כמה בעיות - האחת היא שעברו כבר ארבע שנים, ולכן קשה לשחזר מה היה, השנה היא שהנזק הוא מתחת לגבול ההשתתפות העצמית, והשלישית היא שכאשר יש תאונת קדימה-אחורה, הנטיה היא לראות את הנהג האחורי כאשם. חברת הביטוח שלכם לא תועיל לכם. אם הם יגישו תביעה, תוכלו לטעון שהם חיכו ארבע שנים כי לא היה להם נזק אמיתי. מצד שני, אם הם יראו קבלה וחוות דעת שמאי, יהיה לכם קשה להוכיח שלא קרה כלום. אני הייתי דורש מהם להראות לי חוות דעת שמאי וחשבוניות תירון מזמן אמת. אם הם מאוחרים לאירוע, אפשר לטעון שזה לא מהתאונה הזו אלא מתאונה אחרת. מצד שני, אם יש להם - אתם תצטרכו כנראה לשלם...