לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יצחק

אישור פטור ממס הבנסה

אני לא משלם מס הכנסה בארץ אבל אני משלם בחו'ל על שכר דירה שיש לי שם רשות המיסים בחו'ל יכולים להוריד ל' מהסכום אני משלם להם אם אני מוכיח שאני לא זקוק לתשלום מס הכנסה בארץ לאן ליפנות כדי לקבל אישור שאני פטור מתשלום מס הכנסה? תודה רבה

עו"ד אריק שלו

שלום יצחק, בשאלתך חסרים פרטים חשובים על מנת לענות לך כראוי, עם זאת, להלן נוסח כללי מס הכנסה (בעלי הכנסה מעבודה בחוץ לארץ), התשמ"ב-1982 העוסקים בתושב ישראל אשר נשלח לחו"ל מטעם מעביד ישראלי או ממשלתי (מדינת ישראל, רשות מקומית בישראל, הסוכנות היהודית, קק"ל או קרן היסוד) ואשר מועסק שם כשכיר לתקופה רצופה העולה על ארבעה חודשים. לפי פקודת מס הכנסה - פטור ממס 5. (א) אלה האחוזים מן המשכורת הבסיסית הפטורים ממס: (1) אם ההכנסה ממשכורת חוץ אינה עולה על 2,000 דולר בחודש - 50%; (2) אם ההכנסה ממשכורת חוץ עולה על 2,000 דולר בחודש אך אינה עולה על 6,000 דולר בחודש - 45%; (3) אם ההכנסה ממשכורת חוץ עולה על 6,000 דולר בחודש - 10%, ובלבד שנישום שחלה עליו פסקה (3) וכתוצאה מכך משכורתו נטו נמוכה מסכום המשכורת החליפית יופחת סכום המס החל עליו כך שמשכורתו נטו תהא בגובה המשכורת החלופית.

יצחק

תודה רבה על התענינותך שאלתי פשוטה: על ידי איזי מסמך רשמי אני יכול להוכיח שאני לא משלם מס הכנסה (רשות המסים בחו'ל כך דורשת ממני ע"מ להפחית מס הכנסה שאני חייב לשלם שמה על הכנסות ממקרקעים- אני גר בארץ ואין לי הכנסות לא בארץ ולא בחו"ל חוץ מאותן הכנסות ממקרקעים בחו"ל9) תודה רבה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטור ממס הכנסה