לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מוטי

נקודות זיכוי או פטור ממס הכנסה עקב נכות

שלום יש לי דרגת אי כושר 75% ודרגה רפואית 40% האם אני זכאי לפטור או נקודות זיכוי ונא להסביר לי את הנקודות זיכוי תודה

עו"ד אריק שלו

שלום רב, פטור מלא על הכנסה מיגיעה אישית לעובד שכיר או לעובד עצמאי עצמאי (לרבות על קצבה המתקבלת עקב עבודה בעבר) אם הוא עיוור או נכה בשיעור 100% או בתנאים מסוימים בשיעור 90%. הפטור ניתן עד לסכום מקסימלי של הכנסה (בשנת המס 2002 ניתן פטור זה עד להכנסה שנתית של 470,400 ש"ח). פטור מלא ממס על הכנסה שלא מיגיעה אישית עד לסכום שנתי של 55,560 ש"ח לשנת המס. הפטור ניתן לעיוור או לנכה בשיעור 100% ובתנאים מסוימים בשיעור 90%. אם יש לו הכנסה מיגיעה אישית, והיא קטנה מן הסכום האמור, ניתן לקבל פטור על הסכום המשלים שלא מיגיעה אישית עד ל–56,400 ש"ח בשנת המס 2002. פטור ממס על קצבאות מסוימות של המוסד לביטוח לאומי: קצבת נכות כללית, קצבת ניידות, קצבת נכות לנפגעי עבודה, קצבת זקנה ושאירים וקצבה למתנדב שנפגע תוך כדי ועקב פעולת התנדבות. הפטור אינו חל על דמי פגיעה בעבודה. מתן 2 נקודות זיכוי נוספות להורים לילד משותק, עיוור או מפגר בחישוב המס המגיע מהם. מתן 2 נקודות זיכוי נוספות עבור בן זוג או הורה המשותקים לחלוטין, מרותקים למיטה בקביעות, עיוורים או בלתי שפויים בדעתם. זיכוי ממס על חלק מהסכומים שאדם משלם עבור החזקת בן זוג או הורה במוסד מיוחד, המשותקים לחלוטין, מרותקים למיטה, עיוורים או בלתי שפויים בדעתם וכן עבור ילד מפגר. המסמכים הדרושים למימוש הפטור: אישורים מוכרים המעידים על הנכות על סמך אחד מן החוקים הבאים: חוק הנכים (תגמולים ושיקום) תשי"ט (1959) חוק נכי המלחמה בנאצים, תשי"ד (1954) חוק נכי רדיפות הנאצים, תשי"ז (1957) חוק הביטוח הלאומי, פרקים: ג’, ו’ 2 ו-ט’ 2 (הדנים בנפגעי עבודה, נכות כללית ומתנדבים) חוק גמלאות לנפגעי ספר, תשח"ז (1957) חוק לפיצוי נפגעי גזזת התשנ"ד 1994 (משנת 1995) חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה תש"ל 1970.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטור ממס הכנסה