פטור מס ותיאום
שלום.אני חיילת משוחררת כך שאני פטורה מתשלום מס,אני כרגע עובדת בעבודה שבה אני מרוויחה ברוטו 4,300 ,אני מתחילה לעבוד גם בעוד עבודה(עבודה זמנית ) אבל רק ל4 שבועות ולא כל השבוע כך שהשמכורת תיהיה פחות מהמינימום. האם זה הכרחי שאני יעשה תיאום מס? ואם כן איך עושים זאת ?וכמה צריך לרדת אם צריך בכלל?
שלום ספיר , לצורך קבלת זכות פטור ממס עליך לפנות לפקיד שומה באיזור מגוריך . שמחנו לעמוד לשרותך.
שלום רב, לגבי חיילת משוחררת,באם שירתת לפחות 22 חודשי שירות בצה"ל תקרת ההטבה החודשית בש"ח הינה 8,942 ש"ח תקרת ההטבה השנתית בש"ח הינה 107,304 ש"ח, וכן משך ההטבה בחודשים הינה עד 36 חודשים. באם שירתת בין 12-22 חודשי שירות בצה"ל תקרת ההטבה החודשית בש"ח הינה 7,904 ש"ח תקרת ההטבה השנתית בש"ח הינה 94,848 ש"ח, וכן משך ההטבה בחודשים הינה עד 36 חודשים. אופן מימוש נקודות הזיכוי: המעביד רשאי לתת לך את נקודות הזיכוי כנגד תעודת שחרור ו/או סיום שירות. לשם כך יהיה עליך להגיש למעבידך הצהרה על גבי טופס 101/130. הקלות במס ותיאום מס לידיעתך, מס הכנסה מחושב על בסיס הכנסה שנתית (שנת המס מתחילה ב- 1 בינואר ומסתיים ב- 31 בדצמבר). אם לא היו לך הכנסות מתחילת שנת המס והתחלת לעבוד לאחר חודש ינואר, הנך זכאי לשלם מס מופחת ממשכורתך החודשית. אם אתה מועסק בשני מקומות עבודה או יותר, עליך לערוך "תיאום מס". לקבלת ההקלות במס או עריכת תיאום מס, עליך לפנות לפקיד השומה באזור מגוריך.