לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אריק רווח

פטור ממס פיצוי פיטורין

אני נכה 100% ולצערי ופוטרתי עקב סגירת סניף האם אני יכול לדרוש פטור ממס על מה שמגיע לי אחרי 5 וקצת שנות עבודה ? בתודה מראש

עו"ד אריק שלו

הפטור ממס הכנסה לפי סעיף 9(5) לפקודת מס הכנסה יינתן לעיוור או לנכה שדרגת נכותו היא 0, או שדרגת נכותו היא � ומעלה בחישוב משוקלל, בעקבות נכות רפואית. כאשר הפטור ממס הכנסה לפי סעיף 9(5) לפקודה הוא לחלק משנת המס - יינתן הפטור ממס הכנסה על ההכנסות באורח יחסי לתקופה של הנכות. לדוגמא: 1/12 מההכנסות כפול מספר חודשי הנכות, מוגבל לתקרת הפטור ממס הכנסה השנתית המלאה [בשנת המס 2000: הכנסה מיגיעה אישית - 463,200 ש"ח; (או סכום כולל להכנסות) - 55,560 ש"ח גם שלא מיגיעה אישית(1)(2). כאשר ניתן לייחס באורח מסוים הכנסות לתקופה של הנכות, יינתן הפטור ממס הכנסה להכנסות אלה, אך בהגבלה עד לתקרת הפטור השנתית(2). כאשר הכנסות אלה כוללות הכנסות, שאינן מיוחסות באורח מסוים לתקופת הפטור, וכאשר עיתוי קבלתן מותנה ברצון העובד כגון: פדיון ימי חופשה, הבראה, ביגוד וכיוצ"ב, יש לפרוס הכנסה זו על פני כל השנה. כאשר לא ניתן לקבוע בוודאות אילו הכנסות נוצרו בתקופת הנכות, יש לתת פטור ממס הכנסה יחסית מההכנסה השנתית לפי תקופת הנכות.

עו"ד אריק שלו

לאריק רווח שלום , במענה לשאלתך אציין כי נכות רפואית בשיעור 100% מזכה בפטור . עוד אציין כי פיצויי פיטורין פטורים ממס עד לסכום מסוים. אנו מאחלים לך בהצלחה ושמחנו לעמוד לשרותך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטור ממס הכנסה