מס הכנסה
שלום רב. - אני גמלאי [הייתי שכיר וכיום בפנסיה מוקדמת ] וממשיך לקבל משכורת ממקום עבודתי . -אשתי שכירה ועובדת .בעבר וגם בהווה לא היה קשר במקומות עבודה שלנו. -בעת הפרישה ביצעתי פריסת מס הכנסה ל- 5 שנים. שאלה : האם בדוחות תיאום מס השנתיים חובה לצרף את ההכנסות של אשתי, או להתייחס רק להכנסה שלי ? תודה.
לשם קבלת החזר מס יש להגיש למס הכנסה דו"ח על הכנסות. על שכירים למלא טופס "החזר מס לשכירים" שהוא מעט פשוט למילוי מטופס "דין וחשבון על ההכנסות" המיועד לחייבים בהגשת הדו"ח השנתי. אישורים וטפסים יש לשמור ולהציג בכדי לזכות בהחזרים - בנוסף לטופס "החזר מס לשכירים" יש להציג את כל המסמכים לגבי ההכנסות, הניכויים והזיכויים האישיים הנדרשים, כגון: טפסי 106 (ריכוז שנתי על משכורת), אישורים מהמוסד לביטוח לאומי בגין גמלאות ששולמו (תשלום דמי אבטלה, למשל), אישורים מהרשות המקומית לגבי מקום מגורים, במקרה של מגורים ביישובי ספר- טפסי 161 בגין פיצויים, אישורים רפואיים, אישורים שנתיים מקופות גמל וכדומה. לגבי בן/בת זוג אין התייחסות בפקודת מס הכנסה לחובת הדיווח על הכנסותיו בדו"ח המוגש על ידי בן הזוג האחר. החייבים בהגשת דו"ח שנתי על פי סעיף 131 לפקודה, ותקנות שתוקנו מכוחו של החוק, חייבים לדווח גם על הכנסות בני זוגם. לכן, צריך הנישום לדאוג תמיד כי בדיקת הזכאות להחזר מס מתבצעת על הכנסות שני בני הזוג. חשוב לציין שיש לדיווח על שני בני הזוג השפעה על חבות המס של כל אחד מהם.