נכות עבודה החמרה
אני נכה עבודה ביטוח לאומי 27 אחוז לצמיתות 7 אחוז נכלל תקנה 15 . נכות 20 שנה בגב עכשיו יש לי החמרה לאחר צילום סיטי יש גם נימול רציני ברגל בעקבות בקעים בעמוד השדרה תחתון השאלה נשאלת כך אני לא עובד יצאתי לפנסיית נכות ליפני 13 שנה האם כשאגיש החמרה ישלי 20 נכות רפואית 7 תקנה 15 מה יקרה עם תקנה 15 בגלל שאני לא עובד ומקבל קצבת נכות ממבטחים האם תגבה נכות הרפואית נומר ל30 אחוז ומה קורה לתקנה 15 תודה
אם נותרה לנפגע נכות כתוצאה מאותה פגיעה, הוא נבחן בועדה רפואית שקובעת את אחוזי הנכות הרפואית שלו על פי הנזק הרפואי שנותר לו. קצבת נכות מעבודה משולמת על פי שיעור הנכות שנותרה עקב הפגיעה בעבודה. לדוגמה: למבוטח נקבע שיעור נכות של 50% בועדה רפואית שבדקה את נכותו לקצבת הנכות מעבודה. הכנסתו לצורך החישוב היא: 10,000 ש"ח בחודש. חישוב קצבת הנכות מעבודה לחודש: 3,750 = 50% X 75% X 10,000. קצבת הנכות שמקבל מבוטח מהמוסד לביטוח לאומי משולמת לו עד תום תקופת הנכות הזמנית, על פי החלטת הוועדה הרפואית, ואם זו נכות קבועה, הקצבה משולמת עד מות המבוטח. בגיל פרישה המבוטח בוחר בין קצבת הזקנה לבין קצבת הנכות. המבוטח רשאי לעיתים להוון את קצבת הנכות. מי שדרגת נכותו היציבה היא 19% או פחות, מקבל מענק. מענק לנכה עבודה שנפגע החל ביום 1.7.03, ובמחלות מקצוע שהזכאות למענק נוצרה ביום 1.7.03 ואילך, הוא בגובה 43 קצבאות. יישום תקנה 15 - הנזק התפקודי שנותר לנכה נבחן בנפרד כאשר הנכות היא בדרגה יציבה, בהתאם לתקנה 15. התקנה מאפשרת הגדלת אחוזי הנכות הרפואית עד תוספת של 50% במגבלה של 19% נכות למי שזכאי למענק, ול - 100% נכות למי שזכאי לקצבה. כיוון שמדובר בנכות תפקודית, אחוזים אלה (ההגדלה) אינם רלוונטיים לפטור ממס הכנסה לפי סעיף 9(5) לפקודה. כלומר, מטרת תקנה 15 להגדיל את אחוזי הנכות של הנפגע בהתייחס להשפעת הנכות על עבודתו או על משלח ידו והמשך תפקודו במסגרת הנכות. אחוזי הנכות יגדלו כאשר יש פגיעה בתפקוד הנכה לזמן בלתי מוגבל, ויש ירידה ניכרת בהכנסותיו כתוצאה ישירה מהפגיעה. הועדה בודקת את השפעת הנכות על המשך תפקודו של הנפגע באותו המקצוע, ו/או בהתחשב באפשרויות התעסוקה העומדות לרשותו בשל גילו. כל חלופה נבחנת בנפרד.