בירור זכאות לפטור ממס הכנסה
שלום, אני גרושה בגיל 59 בעלת נכות רפואית בשיעור 74% ואובדן כושר עבודה בשיעור של 100% שניהם לצמיתות מידי פעם עושה ניסיונות לחזור למעגל העבודה,למרות הקושי הרב עקב מצבי הרפואי. שאלות : האם אני זכאית לפטור ממס הכנסה ?באם אעבוד במשרה של מספר שעות בודדות בשבוע,האם אקבל פטור ? אחדד: אני מתקיימת מקצבת נכות של 2,545 ₪ (אינני בעלת דירה) אני מבינה שאין פטור על אי יכולת תפקודית,אבל האם ישנה התייחסות לאפיונים כגון מצב כלכלי ו/או משפחתי ? אודה להתייחסותם,איריס
כדי להיות זכאית לפטור ממס הכנסה נדרש כתנאי עיקרי אחוזי נכות של 90% ומעלה בגין ליקוי רפואי או אחוזי נכות משוקללת של מעל 89.01% המהווה שיקלול של מספר ליקויים רפואיים. במקרה הנדון אחוזי הנכות הרפואית להן הינך זכאית מסתכמים ב74% ועל כן אינך זכאית לפטור ממס הכנסה על אף ולמרות שיש לך אובדן כושר של 100%. הפטור ממס הכנסה אינו מונע ממך לעבוד והוא אינו מותנה ברמת הכנסה (לעומת קצבת נכות שהינה תלוית הכנסה) אלא רק באחוזי נכות רפואית, ועל כן גם אין כל משמעות בחישוב הזכאות לפטור לאפיונים כגון מצב כלכלי או משפחתי. מוצע כי תבחני האם קיבלת את אחוזי הנכות המלאים עבור הליקויים הרפואיים מהם הנך סובלת כדי לבחון האם ניתו להעלות את אחוזי הנכות הרפואית שלך לעניין הפטור ממס הכנסה.
אחוזי הנכות הרפואית (לא התפקודית-לא אובדן כושר) המזכים בפטור ממס לצורכי מס הכנסה הם 89.01% ומעלה בלבד. לצורך האמור מתייחסים לליקויים הרפואיים בלבד ולא נלקחים בחשבון מצב כלכלי או משפחתי.
רוב תודות לך