פטור ממס הכנסה -פתיחת עסק
שלום אני מקבלת אובדן כושר עבודה כבר עשר שנים בגין מחלות מחברת מגדל כמו כן מקבלת קצבה מביטוח לאומי אי כושר 100 אחוז ו 94 אחוז נכות וקחן בגין כך מקבלת גם פטור ממס הכנסה כבר שמונה שנים בערך אני שוקלת לחזור לעיסוקי הקודם כעצמאית הנני פסיכיאטרית במקצועי קיוויתי שהפסקת עבודתי תביא הקלה למחלותיי אך אני מתדרדרת ואף שוקעת בדיכאונות, איבדתי את החיות שבי ורק רע יצא לי מאז הםכתי לנכה. בדקתי ומבחינת החוק אם ברצוני לחזור לעבודתי אני כשירה לכך. מצבי המנטלי לא נפגם כלל שאלתי לפורום האם בעקבות ניסיון שלי לחזור לעבודה אאבד את הפטור ממס הכנסה או שהוא שמור לי בעבור מחלותיי שנשארו מה החוק אומר? תודה ויום טוב גילה
עם חזרתך למעגל העבודה, לא יפגע הפטור ממס הכנסה לפי הוראות סעיף 9(5) לפקודה מאחר והוא אינו תלוי באם הנך עובדת ו/או אינך עובדת.
שלום רב, הפטור ממס הכנסה שהוקנה לך איננו פונקציה של עבודה בפועל כלומר עם הינתן הפטור ממס הכנסה בגין הליקויים הרפואיים מהם את סובלת הוא ניתן לתקופה המוגדרת (פטור קצוב בזמן) או לחילופין פטור לצמיתות. סוגיית היציאה לעבודה וההשתכרות תהיה רלוונטית לקצבת נכות ככל שאת מקבלת מהמל"ל בהתאם לתנאי חוק לרון. המון בריאות.
שלום חיה תודה שענית מה שלא הבנתי הוא האם אאבד את הפטור במס הכנסה מאחר שאצא לעבוד או שלא האם אידרש לועדה נוספת בגין יציאתי לעבודה או שהכל יישאר על כנו כפי שהיום הפטור שקיבלתי הוא לצמיתות 95 א ואני מודעת לכך שישנה תקרת הכנסה שאני יכולה להרוויח במסגרת הפטור לגבי חוק לרון האם אכן לא אזומן לבדיקה חוזרת בשלוש השנים הראשונות במסגרת חוק לרון? אז מהי התשובה לגבי המלל ולגבי מס הכנסה? יום נעים לך מלכה