מפרנסת יחידה עם בן זוג 100% נכות
שלום רב. אני אם לשני ילדים (בן 19, בת 10) הנשואה לנכה בעל 100% נכות. (עד לפני כשנה הוא היה עם 65% נכות. מחודש ספטמבר 2014 העלו לו ל 100% נכות לצמיתות). מאז ומתמיד בעלי היה בבית עם הילדים, ואני המפרנסת היחידה של המשפחה. בעלי לא עבד/עובד. לאחרונה ניסיתי לברר האם מגיע לנו הפחתת מס מהמשכורת שלי, היחידה כאמור. הבנתי שכל שאנו זכאים לו זו נקודת זיכוי אחת. היום הסתבר לי שגם זה לא נכון, אלא בגלל שיש לי ילדה קטנה, אנחנו זכאים לחצי נקודת זיכוי על נכותו של בעלי. האם כך הוא? הבנתי נכון? כמדומני , אם היה לי ולבעלי עסק משותף- אזי העסק היה פטור ממס. האם זה לא אמור להיות המקרה גם לגבי המשכורת שלי? מה דעתך? האם יש לי זכויות נוספות מול מס הכנסה כתוצאה מנכותו של בעלי? תודה ורק בריאות
להלן פירוט נקודות הזיכוי להן את זכאית: סעיף 34- 2 נקודות סעיף 36 - 0.25 נקודה סעיף 36- 0.5 נקודה זיכוי בעד בן זוג נכה שלא עובד- סעיף 37- נקודה זיכוי בעד הילדה בת ה-10- נקודה אחת בשנה בה מלאו לגדולה -19 - חצי נקודת זיכוי
אז חמש נקודות?? לגבי בעלי באישור היא כתבה (ציטוט): " 021 עפ"י סע' 37 או 38 (ב) (בן/בת זוג לא עובד) 0.5 נקודות זיכוי" האם אלה הסעיפים אליהם גם את מתיחסת? מה זה סעיף 38 (ב)? תודה על זמנך פשוט חשוב לי מאד להבין כדי שאדע מה להגיד שם כשאלך שוב
זואי שלום, הפטור ממס הכנסה לפי הוראות סעיף 9(5) לפקודת מס הכנסה הינו פטור אישי-לנכה עצמו והוא לא ניתן להעברה לכל גורם אחר, לרבות לך שאת אשתו ומפרנסת יחידה. עם זאת, הנך זכאית לקבל נקודת זיכוי אחת בגין בן זוג שאינו עובד והוא נכה והכל בהתאם להוראות סעיף 37 לפקודת מס הכנסה, וזה בלי שום קשר לנקודת זיכוי בגין הילדה בת ה-10.
שלום שוב. תודה על תשובתך. האם זה בוודאות? בהתחלה היא נתנה לי 2.25 נקודות על תושב ישראל, 0.5 נקודה על אישה , ו 1.0 על בעלי הנכה, ואז חזרתי אליה ואמרתי האם הנקודה על הילדים מבוטלת, היא שאלה כמה ילדים וגילאיהם. עניתי בן בן 19 ובת בת 10, אז היא נתנה לי 2.25 תושב, 0.5 נק אישה, 0.5 נקודה על בעלי ו1.0 נקודה על הילדים. שאלתי בפרוש האם אני זכאית רק לחצי נקודה אחרי שהייתי זכאית לנקודה בגלל בעלי- אז היא אמרה שככה זה, ו"זה כי יש לך ילדה". אני ממש לא מבינה את הרעיון.אם יש לי ילדה אז יותר קל לי? לא ברור לחלוטין. האם זו טעות? לחזור לשם?